Az autóiparban mszászi istváninden adott a sikeres karrierhez – interjú Szászi Istvánnal, a Robert Bosch Kft. Autóipari Elektronika Divízió alelnökével

A pályaválasztás előtt álló fiataloknak jól kell felmérniük a lehetőségeiket – az autóiparban pedig minden adott egy sikeres karrier befutásához. Ez nem csak Boschra igaz, hanem az összes cég nevében elmondható. Olyan megatrendeken dolgozhatnak a mostani és leendő mérnökök, mint az autonóm járművek, az e-mobility vagy a connectivity, ráadásul külföldre sem kell menniük. Szászi István, a közlekkar egykori hallgatója mesél arról, hogyan emlékszik vissza az egyetemi évekre, és milyen út vezetett alelnöki pozíciójáig.

tovább…

 

Három évtizede a közösség élén – interjú Wintermantel ZsolttalWintermantel_Zsolt

Wintermantel Zsolt nevével már valószínűleg sok budapesti összefutott: Újpest polgármesteréről azonban kevesen tudják, hogy a Közlekkaron végzett, ráadásul kari hallgatói képviselőként kezdte pályafutását. Hogy miként jutott el az egyetemi közéletből a városvezetésig, az alábbi interjúból kiderül.

tovább…

 

Farkas Gyula_2_RCHÚt a közlekkarról a Rail Cargóig – interjú Dr. Farkas Gyulával

„A közlekedésmérnök-közgazdász diploma nagyon kedvező kombináció” – árulta el Dr. Farkas Gyula, aki 1991-ben felvételizett a BME akkori Közlekedésmérnöki Karára. Azóta a „vasúti ranglétrán” folyamatosan feljebb jutva, a MÁV után most a Rail Cargo Hungáriánál dolgozik vezető pozícióban. Karunk volt hallgatójával beszélgettünk a feladatairól, az egykori egyetemi munkásságáról, a jövőbeli lehetőségekről.

tovább…

 

Lean őrület – interjú Kosztolányi JánossalIMG_4901

A logisztika és a lean egyre inkább a fellendülő szakterületek közé tartozik. Kosztolányi Jánossal beszélgettem arról, hogyan került kapcsolatba ezekkel a témákkal, hogy alakult ki a szenvedélye a logisztika és a lean iránt. Betekintést nyújtott egy kicsit a lean szakmérnöki képzés rejtelmeibe, illetve elárult néhány friss információt az új tanterves logisztikus képzésről is.

tovább…

 

11995435_1053752241343131_1192252453_nTöbb generáción át a vasút szolgálatában – interjú Dr. Rónai Péterrel

Előbb a Műegyetemen diplomázott, később elvégezte a Corvinus vállalatgazdasági szakát. Családi ihletésű volt a pályaválasztása, már dédnagyapja is a vasútnál dolgozott, így szinte természetes volt, hogy a MÁV-hoz vezet az útja. Az egykor közlekkaros diákkal, Dr. Rónai Péterrel beszélgettünk.

tovább…