Menü Bezárás

Techtogether

2023. október 17-én csapatunk részt vett a Techtogether mérnökhallgatói versenyen, amely a Techtogether+ járműipari konferencia, kiállítás és rendezvény részeként került megrendezésre, a korábbi versenyekkel ellentétben ez csupán egy napra korlátozódott.

A Techtogether verseny minden évben hasonlóan épül fel. Csapatunk regisztrációt követően a versenyt megelőzően feladatokat kap a támogató cégektől, akik ezzel mérik fel tudásunkat és rátermettségünket. Ahogyan az eddigi években, így idén is annak érdekében, hogy jól szerepelhessünk, csapatunknak számos előfeladatot kellett teljesítenie.  A verseny során több helyszínen, párhuzamosan zajlottak a különféle feladatok, a korábban elkészült munkák, prezentációk itt kerültek bemutatásra, értékelésre.

Az Eiffel Műhelyházhoz megérkezve elfoglaltuk és berendeztük a számunkra kijelölt standot, majd ezt követően kezdetét vette a verseny. Csapatunk számára elengedhetetlen volt a pontos időbeosztás, hiszen a vállalati- és gyakorlati feladatok mellett más kihívásokon is helyt kellett állnunk. Teljesítenünk kellett a HUN-REN SZTAKI feladatát, amelyben célja, hogy csapatunk szemléltesse, milyen fenntarthatósági törekvéseket tettünk az elmúlt 12 hónapban. Egy 3D-s feladat során csapatunknak egy általunk választott, 3D nyomtatási technikával készült alkatrészt kellett bemutatnia. Sor került egy kvízre is, mindezek mellett pedig lehetőségünk nyílt felkeresni a helyszínen 3 olyan feladatot nem adó, rendezvényt támogató céget, akikkel kötetlenebb jellegű szakmai beszélgetést folytathattunk. A feladványok mellett értékelésre került csapatunk standja, megjelenése és bemutatkozása is.

A Techtogether+ elnöke Dr. Takács János, a Gépipari Tudományos Egyesület elnöke volt. A zsűri tagját képezte még Dr. Haidegger Géza, a SZTAKI tudományos főmunkatársa. Ők értékelték a csapat által prezentált feladatokat, illetve a standunk pontszámát is tőlük kaptuk.