Menü Bezárás

Felvételizőknek

DoktoranduszokA Karon folyó oktatás legmagasabb szintjét a Kandó Kálmán Doktori Iskolában folyó doktori (PhD) képzés képviseli, amely a tudományos kutatás mellett az oktatói-kutatói pályára is felkészíti a doktorandusz hallgatókat. A képzés időtartama 4 év, mely szakmai tárgyak hallgatásából, oktatási tevékenységből és önálló tudományos kutatómunkából áll. A kutatás egy témavezető irányításával zajlik, melynek eredményeit a doktorandusz publikációk, majd disszertáció formájában mutatja be.

A Doktori Iskola kereteiben átfogó közlekedés, logisztikai és járműipari kérdéssel foglalkozunk, melyek aktuális kiírásai folyamatosan frissülnek. A Doktori Iskola minőségének biztosításáról az elismert, szakmailag magas színvonalú kutatásokat végző törzstagok gondoskodnak.

A Doktori Iskola tanterve a Jelenlegi hallgatóknak menüpontban található!

Felvételi eljárás

A doktori képzésre történő jelentkezéshez MSc szintű oklevéllel, nyelvvizsgával és kezdeti tudományos tevékenységgel (pl. TDK, publikáció) kell rendelkeznie a jelöltnek. A felvételi eljárás során a Doktori Tanács képviselői előtt történő szakmai beszélgetés keretében kerülnek kiválasztásra doktori képzésre felvett hallgatók.