Menü Bezárás

Rendezvények

Ha szívesen megismerkednél a Közlekkar világával, de akkor is, ha már közénk tartozol, várunk szeretettel rendezvényeinkre, ahol bepillanthatsz a kulisszák mögé, megnézheted laborjainkat, érdekes előadásokon vehetsz részt, és persze ahol minden kérdésedre örömmel válaszolunk!

Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás

Minden év januárjában várunk a Hungexpon a BME standjánál, ahol hallgatóink segítségével megtudhatod, miért érdemes a Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki Kart választanod! Érdeklődj akár a BSc, akár az MSc képzéseink iránt, itt biztosan választ kapsz a kérdéseidre.

Lányok Napja

Évről évre egyre több középiskolás lány látogat el meghirdetett laborfoglalkozásainkra, hogy jobban megismerjék a mérnöki tudományok szépségeit, izgalmait a Lego robotok programozásától kezdve a városi közlekedés és vasút-irányítás tervezésén át egészen az önvezető autókig. Regisztrálj te is a Lányok Napja honlapján, és tölts velünk egy napot a Műegyetemen!

Szakmai Nap

A Közlekedésmérnöki Szakkollégium évek óta érdekesebbnél érdekesebb előadásokkal, szakmai bemutatókkal várja az érdeklődőket a Szakmai Napon. Szimulátorokkal, elektromos gokartokkal versenyezhetsz, megismerkedhetsz a legnevesebb járműipari cégek fejlesztéseivel, és a szakma elismert ipari szereplőinek előadásain is részt vehetsz, ha ellátogatsz Szakmai Napunkra.

Kutatók Éjszakája

Az egyetemek, kutatóintézetek minden ősszel kinyitják kapuikat egy estére a nagyközönség számára, és nincs ez másként a Műegyetemen sem. Megnézheted hogyan fejlesztjük önvezető autóinkat, kipróbálhatod a landolást repülőszimulátorunkon, de megismerkedhetsz a hőkamera működésével, vagy a 3D nyomtatás rejtelmeivel is. Böngészd a Kutatók Éjszakája honlapját, és jelentkezz legérdekesebb programjainkra!

BME Nyílt Nap

November végén középiskolások ezrei látogatnak el a Műegyetemre, hogy közelebbről is megismerjék az egyetem képzéseit, karait. A Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki Kar is érdekes előadásokkal, laborbemutatókkal, képzési tájékoztatókkal várja a középiskolásokat, hogy megmutassa, miért érdemes velünk tervezni a jövőt!