Menü Bezárás

TDK

A Tudományos Diákköri Konferencián lehetősége nyílik a hallgatóknak, hogy kipróbálják magukat a tudományos életben, hogy alkossanak valamit, ami túlmutat a mindennapi mérnöki szemléletmódon, azaz innovatív elemeket tartalmaz.

A TDK dolgozat a hallgatók egyik első, tudományos igényességgel elkészített munkája. Amellett, hogy sok esetben a diplomaterv előtanulmánya,  előkészíti a doktori képzés lehetőségét és megalapozza a későbbi sikeres önálló munkavégzést, így előnyt jelenthet az elhelyezkedésnél. A TDK-n megszerezhető előadói és vitakészség segíthet a későbbiek során állásinterjúkon történő jó szereplésekben.

Az elkészült munkák bemutatására minden év novemberében kerül sor a kari TDK-k keretében. A hallgatók munkájának értékelésébe neves ipari szakemberek is bevonásra kerülnek, ezzel is elősegítve a kari TDK munka minél szélesebb körű megismertetését. A helyezésekért valamint a részvételért járó pénzbeli díjak és különdíjak mellett a legjobb dolgozatok lehetőséget kapnak a kétévente megrendezésre kerülő Országos Tudományos Diákköri Konferencián (OTDK) történő részvételre is. Mindezek mellett az MSc felvételi pontszámítás során többletpontok is járnak az eredményes TDK részvételért.

Kari TDK felelős: Dr. Kovács Gábor

E-mail: gabor.kovacs@logisztika.bme.hu
Telefon: +36-1-463-1111/5750