Menü Bezárás

Közösségi élet

Az egyetemi évek nem csupán a kemény tanulásról és a munkáról szólnak, a mindennapok fontos része a szórakozás és a közösségi élmények. Erre remek lehetőséget biztosít az aktív egyetemi és a kari közösségi élet.

Kari Napok

Az esemény, melyet minden Közlekes jobban vár, mint a karácsonyt. Egy héten át tartó felhőtlen szórakozás, ami összehozza az embereket. Ekkor mindenki megtalálja a neki legmegfelelőbb programot. Van itt túra, koncertek, filmszemle, sport-, gondolkodtató- és teljesítményvetélkedők, hajtányverseny a Szabadság hídon, Budapestet bejáró Aranykerék vetélkedő, na és persze minden este fergeteges buli. Ha valamiért, ezért a hétért biztosan érdemes a Közlekkaron tanulni.

Bővebben a kari napokról

Baross Gábor Kollégium

A kari hallgatók számára a BME a Baross Gábor Kollégiumban biztosít kollégiumi elhelyezést. Az impozáns és jól felszerelt épület az egyetemtől csupán néhány percnyi sétára helyezkedik el, de a környék jó közlekedésének köszönhetően a város bármely frekventált pontja hamar elérhető. A kollégium közelében rengeteg bolt, étkezde, könyvtár, kulturális és sportolási lehetőség található.

Bővebben a kollégiumról

Gólyatábor

A felvett hallgatók számára az első nagy találkozás a gólyatársakkal, ami egy remek lehetőség az ismerkedésre és a legfontosabb információk megszerzésére. Az együtt töltött három nap alatt mindenki elegendő ismeretet szerezhet a kar és egyetem felépítéséről, az oktatásról és a közösségi életről. És nem utolsó sorban belekóstolhattok az igazi Közlekkaros létbe!

Bővebben a gólyatáborról

Öntevékeny körök

A kari hallgatók számos öntevékeny kört hoztak létre, ahol hobbijukkal szolgálják saját, vagy még inkább a közösség érdekeit. Ezen körök tevékenysége merően eltér egymástól, így rengeteg dologban kipróbálhatjátok magatokat. Az autószereléstől kezdve, az újságíráson át a főzésig itt bármit megtalálhattok, ami titeket érdekel!

Bővebben az öntevékeny körökről

Sport

A BME Sportközpont megannyi sportág kipróbálását teszi lehetővé számodra. Focipályákkal, kondi- és kardiotermekkel, valamint squashpályákkal, falmászóteremmel és fallabda pályával várja a sportolni vágyókat.

Egy másik helyszínen a sokak által csak Bogdánfy úti sporttelepként ismert létesítmény ad helyet minden évben a BME Sportnapnak. Itt található egy kisméretű uszoda, ahol testnevelés óra keretein belül úszhatnak a hallgatók. Ezen kívül négy rekortán futópálya, öt szabadtéri teniszpálya és négy műfüves labdarúgópálya várja a hallgatókat. Utóbbiakon zajlik a BME Villanyfényes focibajnokság.

Bővebben a sportolási lehetőségekről

HaBár

A Közlekkar szentélye, ahova mindig szívesen térnek be a Közlekesek. Legyen szó egy laza sörözésről vagy egy hajnalig tartó buliról, itt mindig a tetőfokára hág a hangulat. De mégis hol találod a HaBárt? A Baross Gábor Kollégium alagsorában alaposan eldugott, ám egy idő után vakon is megtalálható hely már a folyosón magával ragad. A különböző közlekedési táblák festményeivel övezett úton át a helyre bejutva egy DJ-pulttá alakított Ikarus fogad minket. Balra tekintve egy metrót pillanthatunk meg, melynek ajtaja működik is. Jobb oldalt a pult és egy kabrió Trabant található, mely egy beülős boksszá vált. A hely szépségét fokozzák a közlekedési freskók is a falon. A látványon túl mindig kellemes társaság, kedves pultosok és jó zene vár.

Bővebben a HaBár-ról

Szakestélyek

A selmecbányai diákhagyományok a XVIII. századig visszanyúló egyik legünnepélyesebb eseményét, a Szakestélyeket képzésünk legkülönlegesebb mérföldkövei alkalmából tartjuk meg minden évben. Többet nem árulunk el előre, de azt ígérjük, hogy jól fogsz szórakozni!

Budapest

Kilépve a kampusz biztonságos fészkéből egy világváros fogad téged. Budapesten mindig megtalálhatod a kedvedre való elfoglaltságot. Minden nap felfedeznivaló városrészek, bulik és kulturális programok tucatjai várnak rád.

Bővebben Budapestről