Menü Bezárás

Erasmus

Jelentkezz Erasmus ösztöndíjra, és lehetőséged lesz külföldön végezned tanulmányaid egy részét, megismerheted más országok oktatási struktúráját, követelményeit, gyakorolhatod az idegen nyelvű társalgást és nem utolsó sorban új élettapasztalatokkal gazdagodhatsz, melyeket a későbbiekben az álláskeresés során is tudsz majd kamatoztatni!

A  Kar hallgatói – az egyetem többi tanulójához hasonlóan – a Központi Tanulmányi Hivatal külföldi részképzések aloldalán tájékozódhatnak a számukra érdekes úti célok közül. Szintén itt található meg a kari pontozási rendszer.

Kari Erasmus felelős: Dr. Török Ádám
E-mail: torok.adam@kjk.bme.hu

További információ itt található.

„Egy életre szóló élmény. Meghatározó, hogy mennyire kiszélesedik az ember látásmódja.” – ilyen és ehhez hasonló véleményeket kaptunk azoktól a hallgatóktól, akik részt vettek valamilyen külföldi tanulmányi programban.

„Annyi ember vagy, ahány nyelvet beszélsz” – tartja a mondás. Azaz ha valaki magas szinten ismer egy nyelvet, akkor valószínűleg elsajátította az adott ország kultúráját, gondolkodásmódját, viselkedési szokásait, tehát egy teljesen új szemszögből képes vizsgálni a világot. Ez az egyik legfőbb oka annak, amiért érdemes körültekintően tájékozódni az egyetemen fellelhető rengeteg külföldi nyelvtanulási lehetőségről és csereprogramról. Másrészt manapság a hazai multi cégek nagy része megköveteli egy vagy akár több idegen nyelv ismeretét, használatát, így jó, ha az iskolapadban tanultak mellett akár külföldön, a mindennapok során is gyakoroljuk a nyelvet.