Menü Bezárás

EELISA program

Ha szereted a kihívásokat, a kutatást, nyitott vagy más kultúrákra, szívesen szólalsz meg idegen nyelven, kíváncsi vagy milyen az oktatás más egyetemeken, akkor érdekelhet az EELISA. A BME hallgatójaként ennek a szövetségnek is tagjává válsz.

Az EELISA (European Engineering Learning Innovation and Science Alliance) egy európai egyetemi hálózat, amely a műszaki tudományok területén tevékenykedik. Célja az oktatás, kutatás és innováció terén való együttműködés erősítése az európai műszaki egyetemek között. Az EELISA program keretein belül a hallgatók számára lehetőség nyílik nemzetközi tapasztalatok szerzésére, külföldi egyetemeken való tanulásra vagy kutatásra. Ezáltal a diákok olyan kulturális sokszínűséget tapasztalhatnak meg, fejleszthetik tudásukat, szélesíthetik látókörüket, kapcsolati hálózatot építhetnek ki, amely hozzájárul személyes és szakmai fejlődésükhöz egyaránt.

A következő egyetemeket foglalja magában az EELISA szövetség:

Friedrich-Alexander-Universität
Erlangen-Nürnberg
Németország

Universitatea Politehnica
din Bucureşti
Románia

Université Paris
Sciences et Lettres
Franciaország

École des Ponts ParisTech
Franciaország

Universidad Politécnica
de Madrid
Spanyolország

İstanbul Teknik Üniversitesi
Törökország

Scuola Normale Superiore
Olaszország

Scuola Superiore Sant’Anna
Olaszország

Zürcher Hochschule
für Angewandte Wissenschaften
Svájc

Budapesti Műszaki
és Gazdaságtudományi Egyetem
Magyarország

EELISA Hallgatói ösztöndíj

Erre jelentkezve az általad kiválasztott EELISA egyetemen és programon bővítheted szakmai tudásod, kipróbálhatod magad idegen nyelvi környezetben, életre szóló kapcsolatokat köthetsz, barátokat szerezhetsz.

EELISA Communities

Ha csatlakozol egy EELISA közösséghez, akkor része lehetsz egy olyan szakmai csoportnak, amely egy számodra érdekes témában dolgozik, kutat, tart évenként több programot/workshopot/hackathont. A közösség keretében megismerkedhetsz más EELISA egyetem oktatóival, hallgatóival, részese lehetsz a közös kutatásnak, online brainstormingnak vagy a személyes találkozóknak.

EELISA közösség

EELISA diploma

Az egyetem befejeztével három különböző – EELISA tanúsítvány / diploma melléklet / közös diploma – szerezhető meg, attól függően, hogy a hallgató milyen mértékben vett részt az egyetemi szövetség képzéseiben.

EELISA elismerések

EELISA programok, rendezvények, workshopok

Az EELISA intézmények, az egyetemekkel szoros kapcsolatban álló cégek ezen a felületen teszik közre az éppen aktuális eseményeiket, amelyeket online formában is követhetsz.

EELISA események

Karrier lehetőségek

Az egyetemi képzés során itt lehet szakmai gyakornoki, illetve állás lehetőséget is keresni az EELISA egyetemeken, illetve az adott országban az egyetemekkel kapcsolatban álló cégeknél.

EELISA együttműködés és karrier lehetőségek

További információk

BME kapcsolat [eelisa@bme.hu]
BME EELISA oldala
EELISA oldala