A kari hallgatók számos öntevékeny kört hoztak létre, ahol hobbijukkal szolgálják saját, vagy még inkább a közösség érdekeit. Ezen körök tevékenysége merően eltér egymástól, így rengeteg dologban kipróbálhatjátok magatokat. Az autószereléstől kezdve, az újságíráson át a főzésig itt bármit megtalálhattok, ami titeket érdekel!

A kari hallgatók rádiója 2012 óta online sugároz zenéket és a hallgatóság igényeihez igazított műsorokat. A színvonalas munkájuk eredményeként az elmúlt két évben az EFOTT rádióját is a Baross Rádiósok szólaltatták meg.
A Baross rádió weboldala

A Közhír a kari hallgatók magazinja. Az újság első száma 1975-ben debütált, azóta a karon tanulók nemzedékei olvasták a pad alatt. A tartalmat a kari oktatásról és közéletről szóló cikkek mellett színvonalas, közlekedés témájú írások teszik ki.
A Közhír weboldala

Az öntevékeny kör célja a különféle egyetemi élettel kapcsolatos események megörökítése vizuális formában. Szakkollégiumi előadásokon, Kari Napokon, habáros bulikon készítenek fotókat, videókat. Mindezen kívül feladatuk a különféle nyomtatott média képanyagának szerkesztése. A MűTerem készíti a kari plakátokat is.
A Műterem weboldala

A kör célja karunk diákhagyományainak ápolása, a Szakestélyek hagyományok szerinti megszervezése, a selmeci tradíciók megismertetése, valamint előadások, tanulmányutak szervezése és lebonyolítása is a kör feladatai közé tartozik.

A BME Formula Racing Team-et 2007 elején hívta életre néhány tehetséges mérnökhallgató, hogy első és anno egyetlen magyar csapatként versenyautót építsenek és részt vegyenek a világméretű Formula Student versenysorozatban. Az akkor még csak 18 fős alakulatot követte egy 50 fős második generáció, valamint egy harmadik generációs Junior csapat, akikkel kiegészülve az FRT ma már mintegy 100 tagot számlál. A kezdetek óta rengeteg sikeres verseny áll a hátuk mögött, melyek során bizonyították felkészültségüket és szakértelmüket.
Az FRT weboldala

Csapatunk 2013 októberében alakult azzal a céllal, hogy részt vegyen a Moto Engineering Foundation nevű spanyol szervezet által két évente szervezett versenyeken, melyek keretén belül lehetőségünk nyílik összemérni tudásunkat és rátermettségünket Európa több egyeteméről érkező csapatokkal, egy egyedi motorkerékpár megtervezése és megépítése során. A versenyek a spanyolországi MotoGP pályán zajlanak, ahol minden motor átesik egy több szintű gépátvételen, majd változatos ügyességi feladatok végrehajtása után részt vesz az egymás elleni versenyen. Az MST weboldala