Menü Bezárás

Lányok Napja a Műegyetemen

Idén is várja a műszaki tudományok iránt érdeklődő lányokat a Műegyetem 2018. április 26-án, a Lányok Napja rendezvényre. A Gépészmérnöki Kar, a Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki Kar és a Villamosmérnöki és Informatikai Kar izgalmas bemutatókkal, laborlátogatásokkal készül az eseményre, hogy megmutassa, a lányoknak is van helyük a műszaki tudományok világában!

A Lányok Napja alkalmával az érdeklődők többek közt megismerkedhetnek az érzelemfelismerő rendszerekkel, 3D video készítésével, beszédakusztikával, orvostechnikai fejlesztésekkel, programozhatnak mobiltelefont, találkozhatnak okos babákkal. A bátrabbak pedig a szélcsatornát is kipróbálhatják, de vasúti forgalmat is irányíthatnak szimulátor segítségével, vagy testközelből nézhetik meg az egyetem önvezető autóját.

A több mint 30 izgalmas, interaktív bemutató segítségével a lányok képet kaphatnak a mérnöki munka sokszínűségéről, megismerhetik a különböző szakterületek érdekességeit és sajátosságait, és arra is választ kaphatnak, hogy mire használják a LEGO robotokat a logisztikai mérnökök.

Az érdeklődők a www.lanyoknapja.hu-n tudnak regisztrálni, ahol nincs más dolguk, csak elküldeni jelentkezésüket a Műegyetem programjára, aztán pedig rácsodálkozni, hogy mennyi izgalmat is rejt a tudomány.

Találkozzunk április 26-án a Műegyetemen!