Menü Bezárás

MSc tájékoztató fórum a Közlekkaron

A karon választható mesterképzésekről tartott tájékoztató fórumot a Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki Kar november 6-án a Baross Gábor Kollégiumban. Az évről évre egyre népszerűbb rendezvényen Dr. Varga István, a KJK dékánja mutatta be a közlekedésmérnöki mesterképzést, majd Dr. Tihanyi Viktor egyetemi adjunktus a járműmérnöki mesterképzésről és a legújabb autóipari projektekről számolt be, amelyekben tanszéki szinten is részt vesznek. A szeptemberben indult autonóm járműirányítási mérnök mesterképzésről is értesülhettek a résztvevők. A logisztikai mérnöki képzést Dr. Bóna Krisztián, az Anyagmozgatási és Logisztikai Rendszerek Tanszék tanszékvezetője ismertette és összefoglalta, hogy míg az alapképzés az alapos megismerést, a mesterképzés a megértést teszi lehetővé.

A fórumon jelen voltak a Kar partnercégei, a Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. és a Robert Bosch Kft. is, akik a duális képzésben rejlő lehetőséget mutatták be. Szőke Zsolt, a Bosch egyetemi kapcsolatokért felelős menedzsere elmondta, hogy a cég folyamatosan bővülő fejlesztési központjához mindig keresnek jól képzett mérnököket, és a duális képzés jó belépő, ha valaki az autóiparban képzeli el a jövőjét. Frank Péter, a Knorr-Bremse kutatási és fejlesztési igazgatója kiemelte, hogy duális hallgatóként az egyetemi feladatokhoz (TDK, diplomaterv) is jelentős segítséget nyújtanak a cég szakemberei, azon kívül, hogy a hallgatók izgalmas projekteken dolgozhatnak a gyakorlati helyen.

A mesterképzések iránt érdeklődőknek nem árt sietni, a keresztféléves képzésre 2018. november 15-ig adhatják le jelentkezésüket.