Menü Bezárás

Felavatták a ZalaZONE Technológiai Kutatási Központot és a KJK új laborját

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter ünnepélyes keretek között avatta fel a ZalaZONE Technológiai Központot 2019. szeptember 20-án. Az inkubációs központként működő intézményben a Műegyetem Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki Karának laborját is megnézhették az érdeklődők, csakúgy, mint a kar, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemmel és a Pannon Fejlesztési Alapítvánnyal közösen létrehozott, a jövő autonóm közlekedését bemutató kiállítását.

A ZalaZONE Technológiai Központ új lehetőségeket teremt az egyetem és az autóipari vállalatok szoros együttműködésére, kutatás-fejlesztési projektek megvalósítására, valamint a hallgatók gyakorlatorientált képzésének erősítésére. Emellett hozzájárul ahhoz, hogy Magyarország vezető szereplővé váljon az autonóm járműipari fejlesztések területén, és az autonóm járművek közép-európai központjává váljon.
A központ átadási ünnepségén a vendégek megnézhették a Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki Kar munkatársai által fejlesztett önvezető autó bemutatóját, valamint a VR szemüvegre készített, virtuális ZalaZONE Smart City túrát. A szimuláció segítségével egy önvezető autóban ülve lehet végigjárni az autóipari tesztpályát.