Menü Bezárás

Nagy sikerrel zárult a III. Mobil Járműipari és Logisztikai Szakkiállítás és Konferencia

Zalaegerszegen rendezték meg május 24-25-én a III. Mobil Járműipari és Logisztikai Szakkiállítást és Konferenciát, ahol a Műegyetem Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki Kara is képviseltette magát.

A kar a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemmel és a Pannon Fejlesztési Alapítvánnyal konzorciumban elnyert, „Jövő új útjai a pályaválasztás és az autonóm autózás világában” című projektet mutatta be standján és a kiállítási csarnok melletti roadshow-kamionban. A ZalaZONE tesztpályán megrendezett eseményen az érdeklődők megnézhették a kamionban kiállított, a kar munkatársai által fejlesztett önvezető autót is, valamint a gyerekek LEGO robot versenyen is részt vehettek.
A roadshow-kamiont Palkovics László innovációs és technológiai miniszter is meglátogatta Weingartner Balázs fenntarthatóságért felelős államtitkár társaságában, ahol Varga István, a kar dékánja vezette körbe a vendégeket.
A szakkiállítás első napján a Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki Kar nevében Varga István dékán ünnepélyes keretek között együttműködési megállapodást írt alá a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum Ganz Ábrahám Szakgimnáziumával.