Menü Bezárás

Több mint 180 nemzetközi közlekedési szakember vett részt a Műegyetemen rendezett hEART 2019 konferencián

A világ minden tájáról érkeztek szakemberek, hogy megvitassák a közlekedés területéhez kapcsolódó jövőbeli kihívásokat a háromnapos hEART 2019 konferencia keretében. A Műegyetemen rendezett esemény helyi szervezője a Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki Kar volt. A European Association for Research in Transportation szervezet konferenciáján a közlekedési modellezési kérdések, dinamikus elemzések hatásai, az utazási szokások változásai, illetve megosztott és autonóm járművek témái álltak a középpontban.

Hétfőn Sergio R. Jara-Diaz professzor, az Universidad de Chile egykori dékánja tartott nagysikerű előadást. Az MIT-n doktorált közlekedésgazdaságtani szakember a közösségi közlekedés tervezésének gazdasági vonatkozásairól beszélt a hallgatóságnak.

A konferenciát megelőző napon nyári egyetemet is rendeztek a szervezők, ahol nemzetközileg elismert professzorok tartottak előadást 65 PhD hallgatónak dinamikus modellezésről, fenntarthatóságról, gépi tanulási módszerekről és a járműautomatizálás hatásairól.

Az eseményre több mint 20 országból érkeztek közlekedési szakemberek, akik a konferencia első napján Chandra R. Bhat, a University of Texas professzorának előadását hallgathatták meg a döntési modellek új irányairól. Cathy Macharis, a Vrije Unversiteit Brussels professzora a tanácskozás második napján a közlekedési rendszerek átalakításának fontosságáról beszélt a klímavédelmi célok elérése kapcsán. A konferencia utolsó napján a plenáris előadó Eric T. Verhoef, a Vrije Universiteit Amsterdam professzora volt, aki az autóforgalom növekedése által generált emissziós értékek növekedésének kihívásairól beszélt, valamint az európai városvezetők e téren felmerülő feladatairól osztotta meg gondolatait a közönséggel.

A 2019. szeptember 4-6. között nagy sikerrel megrendezett hEART 2019 konferencia részleteiről további információ a rendezvény honlapján található.

http://heart2019.bme.hu/