Menü Bezárás

Olasz mérnökök látogatása a ZalaZONE tesztpályán

A nápolyi II. Frigyes Egyetem professzori küldöttsége látogatott január 24-én, pénteken a ZalaZONE Kutatási és Technológiai Központba és a zalaegerszegi járműipari tesztpályára.
A prof. Gennaro Nicola Bifulco rektorhelyettes vezetésével érkező professzorokból és mérnökökből álló 4 fős delegációt Dr. Szalay Zsolt, a BME Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki Kar Gépjárműtechnológia Tanszékének vezetője, a ZalaZONE járműipari tesztpálya kutatási és innovációs vezetője, valamint munkatársai fogadták.

A látogatás során a szakemberek megbeszélést folytattak a két egyetem között nemrégiben aláírásra került együttműködési megállapodás jövőbeni konkrét területeiről és az együttműködés ZalaZONE Kutatási és Technológiai Központra történő kiterjesztéséről. Az egyeztetés eredményeként az intézmények közötti kooperáció legfontosabb területeiként a gépjármű- és közlekedésszimuláció, a valóság és a virtuális világ összekapcsolása, a kutatási célú tesztelések, közös hallgatói kurzusok indítása, valamint ösztöndíjlehetőségek kerültek szóba.

Az olasz kollégák előadás keretében ismerhették meg a tesztpályán és annak környezetében zajló kutatás-fejlesztési tevékenységeket, a tesztpályához kapcsolódó „Scenario in the Loop” koncepciót, illetve az autonóm járművek dinamikai határon történő használatának aktuális kutatási eredményeit. Az ígéretes tárgyalást követően a látogatók megtekintették a Kutatási és Technológiai Központ műhelyeit, és pályabejáráson vettek részt.