Menü Bezárás

Az önvezető autózáshoz kapcsolódó közös kutatási projektet indít a Műegyetem és a Robert Bosch Kft. a ZalaZONE tesztpálya bevonásával

A konzorciumvezető a Budapesti Fejlesztési Központ, amely Németország után a Bosch második legnagyobb európai fejlesztési helyszíne. A konzorciumi partner a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Magyarország egyik vezető kutatóegyeteme, jelentős nemzetközi oktatási, szakmai-tudományos ranggal rendelkezik. A konzorcium a pályázati projekt megvalósításával szeretné meglévő teszt-automatizációs környezetét fejleszteni, illetve a rendszerszintű- és autós teszteléseket a Validáció és Verifikáció során hatékonyabbá tenni. A közös kutatás-fejlesztési projekt célja a harmadik generációs front kamerák és az ötödik generációs radarok verifikációs és validációs koncepciójának továbbfejlesztése, beleértve a tartóssági-, stabilitási- és robosztusság méréseket.

A projekt része az ISTQB-re épülő Keyword alapú rendszerek és alkalmazott Hardware-in-the-Loop szimulációs stratégiára fejlesztett tesztkörnyezet bővítése. A folyamat során a vezetéstámogató rendszerek tesztelését fejlesztik tovább.

A kutatás-fejlesztésnek fontos társadalmi és gazdasági hatása is van, erősíti Magyarország autóiparban elfoglalt meghatározó szerepét.

Projekt címe: Önvezető autózáshoz kapcsolódó (klasszikus és mesterséges intelligencia alapú) szenzorok/komponensek validációja és verifikációja a ZalaZONE tesztpálya bevonásával

Konzorciumvezető: Robert Bosch Kft.

Konzorciumi tag: Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem

Projekt elszámolható összköltsége: 1.665.140.333 Ft. (konzorciumi szinten)

Támogatás összege: 993.535.028 Ft. (konzorciumi szinten)

Megvalósítás kezdete: 2020.05.01

Fizikai befejezési határidő: 2023.04.30.