Menü Bezárás

Ismeretterjesztő cikkpályázat a BME oktatóinak, kutatóinak és hallgatóinak

A műszaki tudományok legfrissebb eredményeinek és kérdésfelvetéseinek széles körű megismertetésére és népszerűsítésére a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a Pro Progressio Alapítvány és az Élet és Tudomány közös ismeretterjesztő cikkpályázatot hirdet a Műegyetem oktatói, kutatói és hallgatói részére.

 A pályázaton indulhat:

  • minden olyan tudományos kutató vagy egyetemi oktató, aki a BME-vel alkalmazottként jogviszonyban áll;
  • minden, a BME teljes idejű alapképzésében, mesterképzésében, egységes osztatlan, doktori képzésében aktív, nappali tagozatos hallgatói jogviszonnyal rendelkező hallgató.

A pályázat keretében olyan kutatási projektekhez, például az Új Nemzeti Kiválóság Program keretében folyó vagy egyéb kutatáshoz, illetve TDK dolgozatokhoz kapcsolódó ismeretterjesztő írásokat várunk, amelyekben a pályázók közérthető módon mutatják be saját kutatásukat, annak célját, módszerét, eddigi vagy várható eredményeit és tudományos vagy gyakorlati hasznosíthatóságának lehetőségét.

A díjazott írásokat az Élet és Tudomány megjelenteti. A díjazottak kutatási tevékenységük további eredményes folytatása érdekében díjazásban (ösztöndíjban) részesülnek.

A díjak/ösztöndíjak összege kategóriánként:

Oktatói-Kutatói pályázat:

  1. helyezett:        125.000 forint
  2. helyezett:        100.000 forint
  3. helyezett:          75.000 forint

Hallgatói pályázat:

  1. helyezett         100.000 forint
  2. helyezett         75.000  forint
  3. helyezett:        50.000 forint

A pályázat részleteiről további információ a bme.hu-n olvasható.