Menü Bezárás

Kővári Botond, a KJK egyetemi docensének kiemelkedő munkáját a “A Műegyetem Kiváló Oktatója” kitüntetéssel ismerték el az Ünnepi Szenátusi ülésen

Ünnepi Szenátusi ülésen került sor a Műegyetem rangos kitüntetéseinek átadására 2021. május 29-én, szombaton. Az ünnepi ülés keretében vették át a kiválasztott oktatók „A Műegyetem Kiváló Oktatója” kitüntetéseket, amelyben azok az oktatók részesülhetnek –az Egyetemi Hallgatói Képviselet javaslatára – akiket az összes általuk oktatott kurzuson együttvéve legalább 100 hallgató véleményezett, és a kialakult sorrendben az első öt helyen szerepeltek.

Kővári Botond, a Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki Kar Közlekedésüzemi és Közlekedésgazdasági Tanszékének egyetemi docense is a kitüntetett oktatók között volt, az elismerést Józsa János rektortól és Szili Ákostól, az Egyetemi Hallgatói Képviselet elnökétől vette át.

A Szenátus a legeredményesebb hallgatók számára a „Hallgatói József Nádor-díj” kitüntetéseket is átadta, melyeket a rektor Habsburg Mihály főherceggel és Szili Ákos elnökkel nyújtott át. Ebben az elismerésben azok a hallgatók részesülhetnek – szintén az Egyetemi Hallgatói Képviselet javaslatára – akik az adott tanévben a saját karukon legmagasabb pontszámmal részesültek Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíjban.

A Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki Kar hallgatója, Siroki Szilveszter Ákos két tanévben is elnyerte az elismerést.