Menü Bezárás

Intelligens járművek, robotkar, kiterjesztett valóság és virtuális csocsó az 5G Koalíció négyéves születésnapján

Alapításának negyedik évfordulójához érkezett a mára már 86 tagszervezetet számláló 5G Koalíció. A június 25-én, ezen alkalomból szervezett jubileumi eseményen eddig nem látott, 5G technológián alapuló megoldások bemutatásával ünnepeltek a Koalíció tagjai.

Dr. Solymár Károly Balázs, az Innovációs és Technológiai Minisztérium digitalizációjáért felelős helyettes államtitkára köszöntőjében elmondta, hogy Magyarországon az 5G-re épülő innovációs feladatok középpontjában jelenleg az ipari-technológiai pilotprogramok állnak. Ezekkel a hazai fejlesztésű megoldásokkal a világ élvonalába törekszünk az 5G technológia területén.

Az újdonságokban bővelkedő szakmai kiállítás keretében egyedülálló 5G technológiai megoldások is bemutatkoztak: többek között digitálisiker-technológiával egy kikötő üzemeltetése, mérőautók és szondák működése, intelligens járművek 5G-alapú távfelügyelete és irányítása egy élethű autómodell segítségével és VR-szemüveg használatával, és kipróbálható volt az 5G hálózatba kapcsoló csocsó is, természetesen virtuális környezetben.