Menü Bezárás

Pályázati felhívás fiatal magyar kutatók, posztdoktori kutatók és doktori iskolai hallgatók részére

Az MTA Amerikában dolgozó Külső Tagjai által alapított Amerikai Magyar Akadémikusok Alapítványa (AMAAL) az Innovációs és Technológiai Minisztérium és a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal támogatásával AMAAL PhD hallgatói konferencia részvételi ösztöndíjatAMAAL posztdoktori konferencia részvételi ösztöndíjat, valamint Amerikai Magyar Akadémikusok Alapítvány Fiatal Kutatói Díjat hirdetett meg.

A pályázati felhívás itt olvasható.

– AMAAL PhD hallgatói konferencia részvételi ösztöndíj: 

A program célja a doktori iskolában tanuló, tudományos kutatómunkában aktívan tevékenykedő hallgatók számára ösztöndíj biztosítása a hallgató szakmai területén, az Amerikai Egyesült Államokban megrendezett konferencián történő részvétel támogatására, a részvételi és utazási költségek részleges fedezésével.  Évente két díjazott részesül egyenként 620.000 forint támogatásban.

– AMAAL posztdoktori konferencia részvételi ösztöndíj:

Az ösztöndíj célja a PhD fokozattal rendelkező, kutatómunkában aktívan tevékenykedő posztdoktori képzésben dolgozó, előrehaladott és önálló eredményekkel rendelkező fiatal kutatók szakmai területén az Amerikai Egyesült Államokban megrendezett konferencián történő részvétel támogatása, a részvételi és utazási költségek részleges fedezésével. Az AMAT személyenként 620.000 forinttal járul hozzá az utazási költségekhez. A pályázatban minden fiatal (35 évig) kutató a tudomány bármely ágazatából részt vehet, amennyiben a Kárpát–Pannon-medencében él és dolgozik.

– Amerikai Magyar Akadémikusok Alapítvány Fiatal Kutatói Díj:

Az elismerést a kiemelkedően sikeres tudományos munkát végző, 40 évnél fiatalabb kutatók kaphatják meg. A díj egyenkénti összege 600.000 Forint, amelyet a díjazott szakmai fejlődésére és kutatásának támogatására használhat fel.

A támogatási lehetőségekre a pályázatot elektronikus úton kell benyújtani az AMAAL Kuratórium elnökének, Prof. Tigyi Gábornak, a gtigyi@me.com e-mail címre. 

A pályázatok benyújtási határideje: 2022. március 15.