Menü Bezárás

Sikeres együttműködés – hallgatóink innovatív ötleteit díjazta a DHL Express

Az Innováció és szolgáltatásfejlesztés a közlekedésben, azaz Innovation and Entrepreneurship in Transportation 2021-óta hallgatható szabadon választható tárgyként a Közlekedéstechnológiai és Közlekedésgazdasági Tanszéken. Elsősorban a KJK hallgatói, de más karok hallgatói is felvehetik az órákat. A tantárgy lényege, hogy a félév során, egy évente változó, de a közlekedéshez és az aktuális szponzorhoz köthető témában kell a hallgatóknak, 4-6 fős csoportokban egy-egy innovatív ötletet kidolgozni. A kurzust idén a DHL Express támogatta és a sikeres együttműködésnek köszönhetően a hallgatók szolgáltatásfejlesztés egyik különleges területét ismerhették meg.

A DHL Express a félév elején a tárgy hallgatóit és oktatóit látta vendégül a cég modern logisztikai központjában, amely a budapesti reptéren található. A hallgatók bepillantást nyerhettek a vállalat mindennapi működésébe, illetve megtekinthették a cég különleges csomagválogató gépét is. A félév során minden hallgató kapott egy DHL-es ajándékcsomagot is, hogy megtapasztalhassák a házhozszállítási szolgáltatás élményét.

A BME és a DHL Express együttműködése kapcsán Mészáros Ádám, a DHL Express Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója hangsúlyozta: „A DHL különösen fontosnak tartja részvételét a jövő generációjának képzésében, ezért örömmel támogattuk a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Közlekedéstechnológiai és Közlekedésgazdasági Tanszékének fél éves kurzusát. Bízunk benne, hogy azok a szakmai ismeretek, amelyeket a hallgatók a képzés során szereztek, hozzájárulnak a későbbi szakmai sikereikhez akár a logisztikai iparban, akár más területen építik majd a karrierjüket.”

A hallgatókból alakult csapatok a félév végére egy innovatív koncepciót dolgoztak ki, amelyet a záró eseményen pitch előadás formájában ismertettek Mészáros Ádám ügyvezető és kollégái számára. A félév végén a legjobb tervvel előálló csapat tagjai értékes díjazásban részesültek, a DHL Express jóvoltából.

A közvetlen hangvételű, rugalmas időbeosztású, szabadon választható tárgy minden évben új szponzorral és új kihívással a következő szemeszterekben is meghirdetésre kerül majd.