Menü Bezárás

A KATECH (Korea Automotive Technology Institute) munkatársait fogadták az BME Automated Drive Lab kutatói

Daesung Kim és Young Ho, a Koreai Autóipari Technológiai Intézet mérnökei látogattak el a Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki Kar Gépjárműtechnológia Tanszékre október 27-én, hogy megismerkedjenek az önvezető járművek fejlesztésére és kutatására létrejött Automated Drive Lab munkájával.

A találkozó alkalmával a kutatócsoport tagjai bemutatták elért eredményeiket, a jövőbeli kutatási irányokat, valamint beszéltek a RECAR Autonóm Jármű Kutató Központ szerepéről is, mind a kutatásban, mind az oktatásban.

A koreai vendégekkel folytatott megbeszélés során szó esett továbbá az automatizált rendszerek közutakra történő bevezetésének kihívásairól, a globális autógyártókkal való partnerségi kapcsolatok jelentőségéről, valamint az önvezető járművek alkatrészeinek fejlesztéséről, teszteléséről is. A műegyetemi kutatók a szakmai kihívások mellett a fejlesztések piaci bevezetésének üzleti lehetőségeiről is tárgyaltak a KATECH munkatársaival.

Az Autmated Drive Lab vendégei elismerésüket fejezték ki a kutatócsoport munkája, elért eredményei és a terület szakértőinek szóló oktatási programok kapcsán.