Menü Bezárás

Rekord számú résztvevő látogatott el a KJK Nyílt Napjára

A pandémia okozta korlátozások után, idén ismét jelenléti eseménnyel készült a BME, hogy bemutassa képzéseit az érdeklődő középiskolásoknak a Műegyetemi Nyílt Napon. A Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki Kar változatos programmal várta a fiatalokat és szüleiket, akik a szakokat bemutató előadások mellett laborfoglalkozásokon és bemutatókon is részt vehettek, és belekóstolhattak abba, milyen témákkal, milyen szakterületekkel találkoznak majd, ha a BME-n folytatnák tanulmányaikat.

A KJK programja Varga István dékán előadásával kezdődött, aki bemutatta a karon induló képzéseket, majd Schuck Dávid, a Hallgatói Képviselet elnöke beszélt a kari közösségi életről. Ezt követően a kar oktatói tartottak bemutató előadást a BSc szakokról, amikkel párhuzamosan már laborfoglalkozásokra is ellátogathattak az érdeklődők.

Az St épület aulájában a Hallgatói Közösség és a Mentor Gárda tagjai várták a középiskolások kérdéseit, a Közlekedésmérnöki Szakkollégium pedig érdekes szakmai bemutatókkal vezette be az érdeklődőket a járműmérnök-, közlekedésmérnök- és a logisztikai mérnök hallgatók világába.

A Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki Karra való felvételiről további információ itt található.