Menü Bezárás

Fókuszban a biztonság – Sikeres tréning a BME és a Linde közös szervezésében

Nagy érdeklődés övezte a BME és a Linde Gáz Magyarország Zrt. közös szervezésében létrejött tréninget, amelynek pénteken (április 20-án) az St épület adott otthont.

A hetven fős résztvevőből álló közönséget Dr. Varga István dékán úr köszöntötte, majd ezt követően Hegedűs Ákos vezérigazgató úr nyitotta meg az érdekes kísérleteket és előadásokat ötvöző képzést.

A Linde Liprotect biztonságtechnikai továbbképzés fókuszterülete azon cégek és munkavállalók oktatása, akik mindennapi munkájuk során ipari és egészségügyi gázokkal kerülnek kapcsolatba.

A képzésen szó esett többek között az oxigén és az éghető gázok (mint például az acetilén, propán, hidrogén), a semleges gázok (argon, hélium, nitrogén, kevertgázok), valamint a szén-dioxid tulajdonságairól. Ezek bemutatására is sor került különböző izgalmas kísérletek által. A tréning egyik fókuszát a speciális gázok, mint például az orvosi gázok képezték, valamint kiemelt témának bizonyultak a gázpalackokat érintő kérdések. Egész pontosan a cseppfolyós gázok kezelésével, szállításával kapcsolatos speciális feladatok, továbbá a gázellátó rendszerek kezelésével, karbantartásával összefüggő tudnivalók.