Menü Bezárás

Tekerj és nyerj! – Kilométer gyűjtő versenyt indít május elsején a „Fenntartható BME”!

A tavaly tavasszal alakult „Fenntartható BME” munkacsoport célja a kerékpározás népszerűsítése. Ennek szellemében április 19-én jól sikerült reggelit szerveztek, ahol a bringával érkezőket – diákokat, egyetemi dolgozókat és tanárokat – finom falatokkal, meglepetésekkel várták.

A kezdeményezés folytatásaként most olyan kerékpáros kilométer gyűjtő versenyt indítanak, amely során az otthonról a munkahelyre, illetve a másik irányban megtett utazásokat lehet összevetni. Tehát a szabadidős tekerés nem számít bele a megtett távba!

Hogyan vágj bele?

Regisztrálj a versenyre BME-s e-mail címmel, amelyen egyénileg, de tanszéki és kari szinten is részt vehetsz. Továbbá csapatokat is képezhettek tanszéki hovatartozástól függetlenül. Ebben az esetben a csapatnevet is jelezni kell a regisztráció során.

A verseny május 1 és 30 között zajlik, a napi bringázással megtett utazásokat pedig egy könnyen kezelhető online felületen tudjátok vezetni. A kilométerek számát elég napi egyszer bevinni a rendszerbe. A rögzítés önbevallásos, így arra kérünk benneteket, hogy csak a valóban megtett távolságot tápláljátok be!

És mi a jutalma a szorgalmasan tekerőnek?

A végeredménybe egyaránt beleszámít a megtett távolság és a napok száma. Az egyéni eredmények alapján az első 5-5 helyezett kerékpáros ajándékot kap, valamint fenntarthatósági elismerésben részesül. Ahogyan a legjobb karnak, tanszéknek és csapatnak is kijár az elismerés!

Hát akkor, oldjatok kereket, de úgy, hogy a cél a BME legyen!

A versenyben való részvételhez itt tudtok regisztrálni!

A megtett utat pedig ezen a linken rögzíthetitek!

Fotók: BME – Geberle Berci