Menü Bezárás

BME siker Japánban, a világ egyik legnagyobb járműbiztonsági konferenciáján

A BME Gépjárműtechnológia Tanszék Biztonságtechnológia Kutatócsoportja a világ egyik legnagyobb járműbiztonsági konferenciájának (27. Enhanced Safety for Vehicles Conference, Yokohama) kiállítója volt, és amire igazán büszkék vagyunk, hogy döntősként részt vehetett a csapat a járműipari biztonsági fejlesztésekre irányuló innovációs diákversenyen.

A BME csapata (balról jobbra: Nagy Roland, Kazár Tamás, Pethő Zsombor, Hussein Dulaimi és Török Árpád) mellett igazán fantasztikus egyetemek versengtek az 1. díjért:

◾ A Nihon University kutatói és diákjai a járműipari fejlesztések során alkalmazott tesztbábuk gyártására és fejlesztésére irányuló kiemelkedő megoldást mutattak be.

◾ A Tokyo University of Marine Science and Technology csapata a tehergépjárművek borulásának megelőzésére irányuló innovatív rendszert fejlesztett ki.

◾ Az Oregon State University egyedülálló modell koncepciót dolgozott ki a védtelen közlekedők, az önvezető járművek és a kiszolgáló infrastruktúra közötti kommunikáció összehangolására.

◾ The University of California, San Diego csapata egy intelligens és innovatív megoldást dolgozott ki, mely a kézmozdulatok alapján elemzi és osztályozza a járművezető tevékenységét, állapotát.

◾ A Virginia Tech csapata egy újfajta biztonságnövelő megoldással vett részt a versenyen, melynek célja a tehergépjárművek holtterében elhelyezkedő személygépjárművek biztonságának fokozása.

◾ Végül, de nem utolsósorban a BME Biztonságtechnológia Kutatócsoport kutatói és diákjai új megközelítést mutattak be a V2X-alapú járműfunkciók biztonságának javítására.

Büszkék vagyunk rá, hogy ilyen nagyszerű mezőnyben versenyezhettünk. Megtiszteltetés, hogy a BME csapata döntősként részt vehetett egy ilyen rangos eseményen. A 2023-as ESV SSTDC (Student Safety Technology Design Competition) nagyszerű tapasztalat volt.

A versenyt végül Tokyo University of Marine Science and Technology csapata nyerte meg, második helyzete lett az Oregon State University.

Gratulálunk a nyerteseknek, gratulálunk minden döntősnek!