Menü Bezárás

A Jövő Te vagy – ÚNKP Konferencia a Műegyetemen

Az ország egyik legnagyobb élő online konferenciáján mutathatják be ÚNKP ösztöndíjasaink kutatásaikat 2023. június 7-én.

 „A jövő Te vagy!”– ÚNKP-s kutatások és kiválóságok a Műegyetemen” című konferencián a BME ösztöndíjasai rövid előadások formájában adnak számot a kutatási eredményeikről. Hallgass bele Te is! Egyetemünk 2023. június 7-én egésznapos élő online konferenciát szervez ÚNKP ösztöndíjasai számára, ahol lehetőségük lesz bemutatni kutatásaikat és visszajelzést kapni oktatóiktól, szakmabeli társaiktól. A konferencia immár negyedik alkalommal kerül megrendezésre, idén a párhuzamosan szervezett szekciókban eddig soha nem látott számú, közel 200 kutatás ismertetésére kerül sor a látogatók előtt. Ez a szám az elnyert ösztöndíjakat tekintve 30%-os növekedés a tavalyihoz képest egyetemi szinten.

Az Új Nemzeti Kiválóság Program és maga a konferencia is két szempontból fontos a BME számára: egyrészt a tehetséggondozást szolgálja, másrészt megalapozza a résztvevők tudományos karrierjét.  A célkitűzésekkel összhangban a program az egész egyetemi periódust átívelő ösztöndíjcsomag: a középiskolai „Tehetséggel fel!” ösztöndíjtól a különböző egyetemi szinteken át egészen a posztdoktori időszakik tart. Egyúttal lehetőséget ad arra, hogy az ösztöndíjas kiléphessen a tananyagból, bizonyos tudományos kérdések mélyére tekintsen, átélhesse annak szépségeit és élvezettel végezhesse kutatásait.

Azok, akik bekapcsolódnak a konferencia munkájába, maguk is átélhetik a tananyagon túli kutatási trendek alakulását, a tudományos élet sokszínűségét és új kontextusban élhetik meg saját tudásukat. A 15 perces előadások mellett az azokat követő diszkusszió segíti a kutatási eredmények mélyebb megismerését, illetve a kapcsolatteremtést a résztvevők között.

A sokszínűség garantált: 19 tematikusan szervezett szakmai szekcióban a műszaki tudományoktól kezdve, a termé­szet-, az informatikai- és társadalomtudományokon át az építőművészetekig számtalan téma megjelenik. Új generációs járművek, gépi tanulás, gyógyszertechnológia, klímatudatos megoldások, automatizált algoritmusok, csak néhány téma azok közül, amelyekben az ifjú kutatók részletesen ismertetik legújabb következtetéseiket.

A rendezvény programfüzete, az előadások rövid bemutatását tartalmazó absztraktkötet elérhető a https://unkpkonferencia.bme.hu/ oldalon.

Rektori Kabinet Tudományos és Innovációs Igazgatóság,

Rektori Kabinet Kommunikációs Igazgatóság

Forrás: bme.hu