Menü Bezárás

Ismeretterjesztő délután a ChatGPT-ről

Mekkora hatással lesz életünkre a  ChatGPT? Informatikai és műszaki háttértudás nélkül is bővítheti ismereteit, aki részt vesz a BME előadásán június 12-én.

Mindenkinek szól az ismeretterjesztő délután, amelyen a BME Simonyi előadótermében június 12-én 16 órától a BME oktatói megmutatják a ChatGPT működését és használatát. Majd demonstrálják, hogyan kérdezhetjük a ChatGPT-t és a bemutató során átadják a szót a mesterséges intelligenciának. Az új technológia többek között kertészeti tanácsot ad, receptet ír vagy önéletrajzot szerkeszt, de az előadóktól azt is megtudhatjuk, mikor nem hitelesek a számítógép válaszai. Vajon elveszi a munkahelyeket vagy új szakterületeket eredményez a ChatGPT? Hogyan alakítja át a munkaerőpiacot ez az új technológia? Ezek a kérdéseket is felvetik az előadók, bemutatva a mesterséges intelligencia munkaerőpiaci, társadalmi hatásait és etikai vonatkozásait.  Az előadók örömmel várják a hallgatóság kérdéseit is az előadás során.

Időpont: 2023. június 12. (hétfő) 16:00-17:00

Helyszín: BME Q épület (Magyar tudósok körútja 3.) Simonyi előadóterem (Q1)

Regisztráció: www.regisztracio.bme.hu/chatgpt

Regisztrációs határidő 2023. június 8. (csütörtök) 20 óra

A rendezvényt a közösségi tudomány jegyében, az Újbuda Önkormányzattal elindított együttműködés részeként, a kerületi lakosságot tájékoztató tudományos ismeretterjesztő programként szervezi a Műegyetem.

Rektori Kabinet Kommunikációs Igazgatóság

Kiemelt kép forrása: portfolio.hu

Forrás: bme.hu