Menü Bezárás

Újabb sikeres záróvizsga ipari partnerek bizottsági részvételével a BME Gépjárműtechnológia Tanszéken

dr. Szalay Zsolt gratulál

„Nagy megtiszteltetés és büszkeség számomra, hogy tanszékünk záróvizsgáján elismert és az innovációban élenjáró ipari partnerek vettek részt, és prominens vezetőik személyes jelenéltükkel emelték az esemény presztízsét” – mondta Szalay Zsolt tanszékvezető, miután gratulált a hallgatók teljesítményéhez, sikeres szakmai pályafutást kívánt nekik, valamint megköszönte a vizsgabizottság munkáját.

A BME Gépjárműtechnológia tanszéken július 11-én három alap- és négy mesterszakos – köztük egy külföldi – hallgatónk tett sikeres záróvizsgát. Az öttagú vizsgabizottság dr. Szalay Zsolt tanszékvezető, egyetemi docens elnökletével és a tanszék ipari partnereinek négy felsővezetőjének részvételével hallgatta meg a végzős diákokat. A hallgatók 10 perces prezentációban mutatták be a diplomadolgozatuk készítéséhez végzett kutatási eredményeit. A vizsgabizottság tagjai voltak a TÜV Rheinland InterCert Kft. részéről Pesze Zsolt ügyvezető és Geszti Sándor, az Ipari Szolgáltatások Üzletág igazgatója, a Jaguar Land Rover Hungary Kft.-től Turóczi Tibor Connectivity Product Owner, a MouldTech Systems Kft. részéről pedig Molnár Gábor alapító-tulajdonos, ügyvezető.

A vizsgabizottság

Turóczi Tibor, a Jaguar Land Rover Hungary Connectivity Product Ownere a vizsga végén kiemelte: „Nagyon pozitív meglepetés volt számomra látni a hallgatók bátor témaválasztásait, a magas színvonalú előadásokat és a mögöttük rejlő felkészültséget. A ma megismert hallgatóknak legalább a felét már most szívesen látnám a vállalatnál, mert meggyőző, hogy milyen felkészültek és nyitottak.”

Geszti Sándor, a TÜV Rheinland InterCert Kft. Ipari Szolgáltatások Üzletágának igazgatója hozzátette: „Az előadások komolysága, szakmai tartalma 100%-os, mély figyelmet igényelt, így a feltett kérdések maguktól jöttek. A hallgatók láthatóan elmélyültek a választott feladatban, és a kutatási témák is érdekesek voltak. Izgalmas élmény volt részt venni ezen a fontos eseményen.”

Pesze Zsolt

Molnár Gábor, a MouldTech tulajdonosa kifejtette: „Évek óta stabil, megbízható együttműködésünk van a Gépjárműtechnológia tanszékkel, ami komoly értéket teremt számunkra. Több kutatás-fejlesztési projektben is együttműködtünk. Külön öröm számomra, hogy a mai záróvizsgán két olyan diplomaterv is szerepelt, amely MouldTech kutatásaihoz, például az E-Tipo 184 tervezéséhez kapcsolódik.”

Pesze Zsolt, a TÜV Rheinland InterCert Kft. ügyvezető igazgatója a vizsga utáni záróbeszédében útravalót fogalmazott meg a frissen vizsgázott járműmérnökök számára: „Abban már biztosak lehetünk, hogy stabil tudással rendelkeznek, ami mellé a következő években tapasztalatot és érettséget fognak szerezni. De mi különböztetheti meg majd önöket másoktól? A személyiségük, a rugalmasságuk, a partnereikhez való viszonyulásuk, és hogy miként képviselik önmagukat és a vállalatukat.” Végezetül hozzátette: „Személyes tapasztalataim alapján azt tanácsolom önöknek, hogy folyamatosan bővítsék tudásukat, lehetőségeik szerint vegyenek részt egyetemi kutatási projektekben, például PhD fokozat megszerzésén keresztül.”

A sikeresen vizsgázók