Menü Bezárás

Állj közénk! – tagfelvételt hirdet a Műegyetemi Kórus

Több, mint másfél évszázados hagyomány folytatásához keres új énekeseket a Műegyetemi Kórus!
Múltunk:
A Joseph Polytechnicumban 1867-ben, a kiegyezés évében Műegyetemi Dalárda néven szerveződött meg a mai Műegyetemi Kórus elődje. A világháborúk viszontagságai megszakították a kórus tevékenységét, de 1952-ben Műegyetemi Kórus néven (vegyeskórus) újjáalakult és azóta folyamatosan koncertezünk.
Jelenünk:

A kórus célja az egyetemi kulturális élet ápolása és egyetemünk képviselete országos, illetve nemzetközi kulturális eseményeken. Emellett rendszeresen közreműködünk az egyetem hivatalos ünnepségein is. Évente közös produkciónk van a Műegyetemi Szimfonikus Zenekarral. Vegyeskarunk jelenleg 25-30 fős. Tagjaink javarészt kötődnek a Műegyetemhez, de tagjaink között vannak más szakmákból, egyetemekről, munkahelyeinkről érkezők is. Az előadott művek a kórus irodalom kezdeteitől napjainkig felölelik az egyházi és a világi énekeket. Szeretjük a spirituálékat, madrigálokat, XX. századi kortárs magyar és külföldi darabokat is.

Jövőnk:

2023 decemberében a Műegyetemi Szimfonikus Zenekarral közösen egy igazi zenei kuriózum, Kocsis Zoltán: Kiskarácsony – karácsonyi variáció sorozatának előadásában veszünk részt.

Te is lehetsz a jövőnk részese, ha úgy érzed, éneklés nélkül nem teljes az életed, szeptembertől énekelj velünk, vár a kórus közössége. A férfikar megerősítésére különösen szükségünk van!

Információ:

https://www.facebook.com/bmekorus

https://korus.bme.hu/

Máté Katalin +36702031470

Műegyetemi Kórus

Fotók forrása: https://korus.bme.hu/

Forrás: bme.hu