Menü Bezárás

Ismerd meg légijármű specializációnkat, az MRO-t!

Miért jó az M-R-O?

Új lehetőséggel bővül a járműmérnöki szak! Légijármű specializáción már MRO tárgyak is választhatók, illetve kooperatív MRO képzés indul, amelyben a BME szakmai partnere a magyar légi jármű karbantartás megkerülhetetlen szereplője, az Aeroplex.

A repülőgépek és mindenféle légi járművek javítása és karbantartása egyidős a repüléssel. A nemzetközi szóhasználatban az MRO jelentése Maintenance, Repair and Overhaul, vagyis magyarra kissé esetlenül lefordítható karbantartás, javítás és nagyjavítás. Mégis, ez fedi le ezt a tevékenységet, aminek szerencsére Magyarországon is komoly hagyományai vannak, így nem kell külföld felé tekintened, ha a légi iparban képzeled el mérnöki jövődet.

A repülőgépek szerelése korántsem csak mechanikus és avionikai feladat, hiszen a karbantartás minden egyes lépése, az előkészítésétől és megtervezéstől a projektek lázárásáig precízen megtervezett, dokumentált és támogatott folyamat. Az Aeroplexnél is számos területen van szükség mérnökségi támogatásra, ami a cég folyamatos bővülése miatt a jövőben egyre nagyobb hangsúlyt kaphat.

A kooperatív MRO képzés előnye, hogy gyakorlati elemekkel egészül ki, amit az Aeroplex repülőtéri bázisán, élő repülőgép-karbantartási projekteken dolgozva szerezhetsz meg. Így első kézből megismerheted azokat a technológiákat és munkafolyamatokat, amelyeket a legismertebb Boeing és Airbus repülőgépek karbantartásán alkalmaznak.

A képzés felépítéséről és a jelentkezés menetéről itt olvashatsz bővebben.

Tanulj, fejlődj és szerezz tapasztalatot a nemzetközi repülőgépiparban már tanulmányaid alatt!