Menü Bezárás

Díszoklevélben részesült Dr. Csiba József a BME ITS 10 éves születésnapi ünnepségén

A 10 éves BME ITS Nonprofit Zrt. (BME ITS) december 15-én tartotta születésnapi- és évzáró rendezvényét. Ez alkalomból Dr. Varga István, a Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki Kar dékánja és Horváth Zsolt Csaba, a BME ITS vezérigazgatója köszöntötte a vendégeket.

Dr. Varga István visszaemlékezésében elmondta, hogy a BME 10 éve azzal a céllal alapította a BME ITS-t, hogy az EU-s előírásoknak megfelelően Magyarországon is létrehozzanak egy független, vasúti tanúsítással foglalkozó szervezetet. Az új vállalkozás és a BME kapcsolata lehetővé tette és teszi a Műegyetem szakembereiben rejlő magas szintű tudás kihasználását. Erre támaszkodva pár év alatt sikerült a BME ITS-nek azt a méretet elérnie, mely a piac meghatározó szereplőjévé tette. A BME ITS tevékenységébe a Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki Kar mellett főleg az Építőmérnöki Kar és a Villamosmérnöki és Informatikai Kar munkatársai szakemberei vonhatók be.

Horváth Zsolt Csaba a BME ITS eltelt 10 événék rövid bemutatása mellett megköszönte a BME vezetőinek a támogatását, illetve a munkatársak, szakértők és partnerek szakmai, szakértői tevékenységét, együttműködését. Elmondta, hogy a BME ITS Megfelelőségértékelési üzletága napjainkban már a vasút minden alrendszerére mint termékre vonatkozóan rendelkezik hazai és uniós kijelöléssel. Terveik szerint a jövőben továbbra is a vasúti területen történő fejlesztések határozzák meg a szakmai irányaikat, és a hazai lehetőségek mellett külföldi projektekben is sikeresen kívánnak szerepelni. A BME ITS tanácsadási tevékenységében továbbra is a sikeres, nagyívű projektekre koncentrálnak, elsősorban a BME, ezen belül nagy részben a „Közlekkar” szellemi tőkéjére támaszkodva.

Ezt követően közösen köszöntötték Dr. Csiba József tanár urat, a BME ITS Megfelelőségértékelési üzletágának leköszönő vezetőjét. Dr. Varga István dékán átadta számára a 2023. évi Baross Gábor díjhoz kapcsolódóan a BME rektorának elismerő oklevelét, továbbá a Rektor úr és Dékán úr által kiadott díszoklevelet. Köszönetképpen a több éves szakmai és vezetői munkájáért Horváth Zsolt Csaba a BME ITS nevében a Tanár Úrnak egy vele egyidős töltőtollat adott át ajándékként.

Dr. Csiba József rövid visszaemlékezésében elmondta, hogy számára mindig is az volt a legfontosabb, hogy mind szakmailag, mind emberileg kitűnő csapatban dolgozhatott, továbbá a lezárt projektek magas színvonalú teljesítésével kivívták a partnerek elismerését. Kérte, hogy a szakértőként tevékenykedő kollégák törekedjenek a doktori fokozatuk megszerzésére, mert ezáltal is biztosítható a magas szakmai minőség.

A BME ITS első 10 évének tevékenységéről, az elér eredményekről a Mobiltás magazin pár hete megjelent 2. lapszámában olvashatnak részletesen.