Menü Bezárás

REFORMula Challenge: versenyezz plusz pontokért a BME bármely szakára!

Idén negyedik alkalommal kerül megrendezésre a REFORMula Challenge Innovációs Verseny, amelyet a BME Mérnökmisszió Alapítványa szervez a Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki Karral közösen. Kiemelt szakmai együttműködő partner a Számítástechnikai és Automatizálási Kutatóintézet (SZTAKI) által vezetett Autonóm Rendszerek Nemzeti Laboratórium (ARNL).

A 2023/24-es versenyen való részvétel egyik legfontosabb várható előnye, hogy az új felsőoktatási felvételi rendszerben a REFORMula Challenge-en elért helyezés pontot ér a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) bármely szakjára történő jelentkezésnél. Az aktuálisan érvényes szabályok szerint az első három helyezett (a csapatok minden tagja) a felvételi rendszerben elérhető 100 pontból 60-at megszerezhetnek a helyezésükkel, a további résztvevők pedig 30 pontot, amennyiben az összpontszám legalább 40%-át elérik.

Az Innovációs Verseny 2024-es évadára maximum 5 fős középiskolás csapatok jelentkezhetnek, akiknek két tetszőleges feladattípust kell megoldaniuk az alábbi háromból:

  • Vezetéstámogató mobilapplikáció funkciótervezése közúti járművek számára;
  • Bibliai alapokon érvelni képes chatbot tanítása önvezető járművek etikai problémáinak megoldására;
  • Etikus manőverezést megvalósító önvezető járművek együttműködésének tervezése;

Beküldési határidő: 2024. március 24. (vasárnap)

Elődöntő eredményének kihirdetése: 2024. április 5. (péntek)

Döntő: 2024. április 16. (kedd), a BME Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki Kar Szakmai Napjának keretében, személyes részvétellel (Budapest, BME)

Beküldés módja: a határidő előtt kiadott feltöltő linken keresztül.

A részletes versenykiírás ITT OLVASHATÓ!