Menü Bezárás

Hagyományteremtő jelleggel ismét Bringás reggelit szervezett a Műegyetem

2024. május 15-én gyönyörű napsütésben és jó hangulatban telt a kerékpározást népszerűsítő közösségi program.

Reggel 9 órától mosolygós fogadtatással, finom falatokkal és ajándékokkal várták a szervezők a Sóhajok Hídjánál a BME azon polgárait, akik a munkába járás eszközéül a kerékpárt részesítik előnyben.

Czigány Tibor a Műegyetem rektora örömét fejezte ki, hogy idén kicsit talán a jó időnek is köszönhetően többen csatlakoztak a kezdeményezéshez, mint tavaly. Köszöntőjében felsorolt számtalan okot, amiért jó és érdemes kerékpárral közlekedni (egészséges, nincsen károsanyag kibocsátás vagy zajterhelés, a mozgás révén jobban alszunk), és egy érdekességet kiemelt ezek közül, amit körbe nézve a mosolygós arcokon különösen igaznak érzett a mai napon „Azt olvastam, hogy a bringázással az ember endorfin hormont termel, és ettől sokkal boldogabb és kiegyensúlyozottabb lesz.

Körbenézek, és úgy látom, mindenki boldog és kiegyensúlyozott.” A rektor beszédében kitért arra is, hogy a Műegyetem átlagosan 20 évente termel ki egy Nobel-díjast, és reményét fejezte ki, hogy az előző szombaton vendégül látott Krausz Ferenc tudóshoz hasonlóan, aki elmondása szerint maga is sokat sportol, úszik és biciklizik, a jelenlévők között van a BME következő Nobel-díjasa. Zárszóként megköszönte a szervezőknek a munkát, a résztvevőknek meg szép napot és jó kerekezést kívánt.

A teljes cikk itt olvasható el

az eseményről készült galéria pedig erre található!