Menü Bezárás

Óriási sikerrel zajlott le a 9. Gyerekegyetem a BME-n!

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen (BME) idén már kilencedik alkalommal rendezték meg a Gyerekegyetemet július 8. és 12. között, ahol ismét hatalmas érdeklődés övezte az autókat, különösen az önvezető járműveket.

A Közlekkar Gépjárműtechnológia Tanszékének laboratóriumai július második hetében újra megteltek gyerekzsivajjal és dudaszóval. Dr. Szalay Zsolt, a tanszék vezetője előadásával lenyűgözte a felső tagozatos diákokat, ahogyan az a korábbi években is történt. A Gyerekegyetem izgalmas programjai a 8-14 éves korosztály számára nyújtottak betekintést az egyetemi életbe. Különleges előadásokon vehettek részt nagy előadótermekben, és érdekes kísérleteket végezhettek kisebb csoportokban.

Dr. Szalay Zsolt előadását követően megjegyezte:

„Óriási öröm számomra, amikor a legifjabb generáció szemében látom az őszinte kíváncsiság fényét, hiszen a kutató sem létezhet szenvedélyes kíváncsiság nélkül. Előadóként óriási a felelősség, amikor ezzel a korosztállyal kerülünk kapcsolatba, hiszen az itt szerzett élményeik akár pozitív, akár negatív értelemben meghatározhatják pályaválasztásukat és egész életüket. De a felelősség nem csak az ő személyükkel kapcsolatban fontos. Ez a generáció, a kutatók és gondolkodók következő nemzedéke meghatározó szerepet játszik majd abban, hogy merre tart az emberiség. A minket körülvevő világ minden eddiginél gyorsabban változik és fejlődik, és nem mindegy, hogy az emberiség milyen szellemiséggel hasznosítja majd a technológiai fejlődést.”