Menü Bezárás

Karbantartó és járműfenntartó szakmérnök

Az új szemléletű és minőségi követelményeket támasztó termelésben és üzemeltetésben a karbantartás, járműfenntartás területén dolgozó mérnökök szakmai továbbképzése, azaz a modern karbantartáselmélet, a korszerű anyagok és technológiák, valamint a modern informatikai ismeretek elsajátíttatása, a gazdaságos, biztonságos és környezetkímélő, minőségi munkavégzéshez szükséges komplex ismeretek megszerzése.

A képzés bemeneti követelménye egyetemi, vagy MSc szintű gépész-, közlekedés- vagy járműmérnöki végzettség. A 4 féléves, diplomatervezéssel és záróvizsgával záruló képzés eredményes befejezését követően a hallgatók „karbantartó és járműfenntartó” szakirányú szakképzettséget szereznek.

A tanterv alapismeretek és szakmai törzsanyag tárgycsoportjába tartozó tantárgyai a Matematika, korszerű anyagok, Károsodáselmélet, míg a speciális szakismereti tárgycsoport a Szereléstechnológia, Felületvédelem, Környezetvédelem, Karbantartási rendszerek és menedzsment tárgyakat tartalmazza.

A szak indítására kellő számú jelentkező esetében bármely félévben sor kerülhet, az előzetes részvételi szándékot a szakot szervező tanszéken kérjük jelezni.

Kapcsolat

Gépjárművek és Járműgyártás Tanszék

www.gjt.bme.hu

Szakmai kérdésekért felelős: Dr. Takács János

Telefon: (1) 463-3466

Email: janos.takacs@gjt.bme.hu

Adminisztratív kérdésekért felelős: Hlinka József

Telefon: (1) 463-4354

Email: jozsef.hlinka@gjt.bme.hu