Menü Bezárás

BME Formula Racing Team: tavaszi tagfelvétel!

A BME Formula Racing Team idén is meghirdeti tavaszi tagfelvételét 2024. február 12 és 25 között!

A csapat ez idő alatt sok szeretettel várják a lelkes jelentkezőket, akik érdeklődési köreiknek megfelelően 9 különböző csoport közül választhatnak! Ha részese szeretnél lenni egy önvezetésre is képes versenyautó fejlesztésének, nincs más dolgod, mint ellátogatni a csapat weboldalára, ahol néhány kérdés megválaszolását és önéletrajzod csatolását követően Te is az ország legjobb Formula Student versenycsapatának tagjelöltje lehetsz!

Nézd meg saját szemeddel, hogy mi vár rád, ha csatlakozol a csapathoz: február 15-én!

Az ST épület aulájában az FRT történetének legsikeresebb versenyautóját állítja ki. A 2021-es versenyszezonra készült, Ajna névre keresztelt versenyautó mellett az érdeklődők feltehetik kérdéseiket a csapat tagjainak, emellett történeteket, kulisszatitkokat mesélnek az arra látogatóknak. Az FRT szeretettel vár minden érdeklődőt 9:30 és 16:15 között az ST épületben!

Megkérdeztünk két Közlekkaros csapattagot, hogy annak idején mi motiválta őket arra, hogy csatlakozzanak a csapathoz?

ALFÖLDI ÁDÁM

– Szerettem volna kiegészíteni egyetemi tanulmányaim gyakorlati tudással. A motorsport iránti érdeklődésemnek köszönhetően itt „kötöttem ki”.

Milyen csoportnak vagy a tagja, milyen szerepet töltesz be benne?

– A járműdinamika csoport csoportvezetője vagyok. Ennek következtében én felelek többek között a jármű motorjait irányító szoftver fejlesztéséért.

Hogy érzed magad a csapatban, csoportodban?

– Nagyra értékelem, hogy a csapat tagja lehetek, motivál társaim egész szezonbeli kemény munkája. A csoportom tagjai műszaki ismeretük mellett remek barátok is, örülök, hogy velük fejleszthetem versenyautónkat.

 

 

MOLNÁR KÁROLY

– Már kiskorom óta érdekelt a motorsport világa, azon belül is a Forma 1 vonzott leginkább. Amikor második félévemet kezdtem és megtudtam, hogy az egyetemen lehetőségem van egy igazi versenycsapatba jelentkezni, egyértelmű volt a döntés, ott a helyem.

Milyen csoportnak vagy a tagja, milyen szerepet töltesz be benne?

– Bekerülésem óta az aerodinamika csoport tagja vagyok. Mi foglalkozunk az autó körüli áramlások minél hatékonyabb menedzselésével, hasznosításával. Nekem személy szerint lehetőségem volt eddig első szárny, oldaldiffúzor és hátsó szárny tervezéséhez, azonban utóbbi volt teljes egészében a saját részegségem az elmúlt szezonokban. Jelenleg is ezt fejlesztem, illetve a ventilátorok aerodinamikai hasznosításával is foglalkozom.

Hogy érzed magad a csapatban, csoportodban?

– Nagyon otthonosan érzem magam a csapatban, a csoportomról nem is beszélve. Nyilván, mint valószínűleg minden csapatban, néha a feszített tempó és a versenyhelyzet tudnak felhősebb pillanatokat okozni, de ezt a barátságos légkört ezek sem tudják megbontani. Aki valaha is elgondolkodott rajta, hogy csatlakozik, annak csak ajánlani tudom az FRT-t, ugyanis a tömérdek elsajátítható szakmai tudás mellett rengeteg tapasztalattal, baráttal és élménnyel gazdagodik az ember.