Menü Bezárás

Az őszi után a tavaszi Techtogether versenyről is győztesként távozhatott a BME Formula Racing Team

Ismét a BME Formula Racing Team állhatott a Techtogether mérnökhallgatói verseny dobogójának legfelső fokára!

Május 8-án ért véget a kétnapos Techtogether mérnökhallgatói verseny, amely az autopro.hu szervezésében, a Hungexpon került megrendezésre. A csapat izgatottan várta az újbóli megmérettetést, hiszen az ősszel aratott győzelmük után kétség sem fért ahhoz, hogy a tavaszi versenyből is megpróbálják majd a lehető legtöbbet kihozni.

A regisztrációt követően számos előfeladatot kaptak a versenyt támogató cégektől, amelyeket határidőre kellett legjobb tudásuk szerint teljesíteni. Ezek nem csak a cégeknek segítenek felmérni rátermettségünket, de esetükben ahhoz is hozzájárulnak, hogy még jobban elmélyítsék tudásukat és akár új dolgokat is tanuljunk a felkészülés során.
Az előzetesen leadott feladatok a helyszínen kerültek bemutatásra, így a csapat tagjai szóban is számot tudtak adni tudásukról. A prezentációk mellett helyszíni feladatokban is bővelkedett a verseny, ezeket próbálták legjobb tudásuk szerint megoldani.

Ahogyan az a Techtogether versenyeken lenni szokott, a legjobb három versenycsapat kihirdetését a különdíjak és céges díjak átadása előzte meg.
Büszkék vagyunk rá, hogy a csapat a tavaszi megmérettetés alkalmával négy céges díjban is részesült!  Elhozhatták az EFAFLEX Hungária Kft. és a Kvalix Automatika díjait, valamint az MTM Hungária Egyesület és a Flextronics International Kft. közös díját is megnyerték. A SZTAKI három csapatot díjazott a tavaszi verseny során, az FRT itt is dobogóra állhatott, hiszen a második legtöbb pontot ők szerezték meg az általuk kiadott kihívás során.

Hatalmas öröm a csapat szákomára, hogy a versenyt megelőző hetek kitartó munkája és a Hungexpon tett eredményes szereplés kifizetődött, hiszen a Formula Racing Teamet kiáltották ki a 2024-es tavaszi Techtogether győzteseként. A fődíjat a Széchenyi István egyetem biztosította a győztes csapat számára, amelyet az egyetem pályaorientációs és marketing központ vezetője, Lőrincz Gergő adott át.

Egy-egy ilyen jellegű verseny mindig sokat segít abban, hogy a csapat még jobban megtanuljon együtt dolgozni és megtalálják azokat a területeket, ahol tagjai igazán jól tudnak teljesíteni. A csapattagok amellett, hogy egyetemi tanulmányaikat végzik és az előttünk álló versenyszezon autóján dolgoznak, rengeteg energiát fektettek a kiadott feladatok megoldásába. Bebizonyították, hogy egy ilyen színvonalas és megmérettetésekkel teli versenyen is helyt tudnak állni.

A két versenynap rendkívül jó hangulatban telt többek között a szép környezetnek és az izgalmas feladatoknak köszönhetően. Örömmel tapasztalták, hogy az őszi versenyhez mérten több újonnan belépő céggel is találkozhattak a kétnapos megmérettetés során. Ez egy kitűnő példa arra, hogy miként tudja a csapat bővíteni kapcsolatait és ismeretségét. A verseny az Ipar napjai kiállítással együtt zajlott, így lehetőségük nyílt kiállítani autójukat,  illetve néhány kulcselemet, amely a gyártás során kerül előállításra.

A Formula Racing Team hálás a Techtogether versenyt támogató vállalatoknak, és külön köszönet illeti az autopro.hu munkáját, akiknek a szervezése az eddigi Techtogether versenyeket is felülmúlta!
Mindezek mellett köszönet csapattagok kitartó, alázatos munkájáért és a szponzorok nagylelkű támogatásáért!

A Formula Racing Team a 2023-as őszi megmérettetésen is remekül szerepelt, négy különdíjat is bezsebelt, valamint a dobogó legfelelső fokán állhatott! Erről ITT olvashattok bővebben!

A csapat 2024-es versenyszezonjának céljairól és a tervezett újításokról pedig a március 8-án megrendezett Design Freeze eseményen számoltak be!