Menü Bezárás

Rekordszámú érdeklődő a BME Nyílt Napján

Több mint 6000 érdeklődő vett részt a BME november végi Nyílt Napján. A nagyszabású eseményen a középiskolás diákok és szüleik ismerkedhettek meg az egyetem Karaival. A Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki Kar is izgalmas programokkal készült a rendezvényre.

Kísérleti űrrepülőgépekről, vasúti automatikáról és az önvezető járművek fejlesztéséről is hallhattak, akik jelentkeztek a Közlekkar laborfoglalkozásaira. A több száz érdeklődőt Dr. Sághi Balázs oktatási dékánhelyettes tájékoztatta a képzésekről, az oktatásról, lehetőségeikről, majd Horváth Bence, a Hallgatói Képviselet elnöke beszélt a kari közösségi életről.
Dr. Bóna Krisztián tanszékvezető és Dr. Kővári Botond mutatták be a karon induló három BSc képzést, ezt követően Dr. Szalay Zsolt mesélt a jövő egyik legdinamikusabban fejlődő területéről, az autonóm, azaz önvezető járművek fejlesztéséről.

A laborfoglalkozások keretében a leendő hallgatók a Szakkollégium segítségével megnézhették, hogy folyik a munka a járműcsarnokban, de a fémek 3D nyomtatásával, vagy a közlekedési modellezéssel is megismerkedhettek. Nagy sikere volt az Air Traffic Management laborfoglalkozásnak is, csakúgy, mint a Lean workshopnak.
A Hallgatói Képviselet és a Mentor Gárda tagjai egész nap a fiatalok rendelkezésére álltak és részletesen meséltek a választható szakokról, a specializációkról, az ösztöndíj lehetőségekről. Aki pedig még többet szeretne megtudni a Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki Karról, azt szeretettel várjuk januárban az Educatio Kiállításon a BME standjánál.