Menü Bezárás

A Continental rendezvényén mutatkozott be a KJK munkatársai által fejlesztett automatizált targonca

Nagyszabású, kiállítással egybekötött rendezvénnyel ünnepelte alapításának 30. évfordulóját a Continental Automotive Hungary Kft. 2019. augusztus 30-án. A cég  új gyártócsarnokában megrendezett jubileumi ünnepségen beszédet mondott Varga Mihály pénzügyminiszter, és kiállítóként rész vett a Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki Kar is.

A rendezvényen az „Agilis Logisztika” stand fő látványossága az Anyagmozgatási és Logisztikai Rendszerek Tanszékünk gépész csapata által, a Continental Logisztikával együttműködésben fejlesztett automatizált targonca állt.
A 2017-1.3.1-VKE-2017-00036 azonosítójú, az NKFI alap támogatásával megvalósuló projekt keretében a kiállított beltéri targonca mellett egy további beltéri villástargonca utólagos automatizálásában, valamint egy kültéri nagykapacitású, vezető nélküli szállítótargonca prototípus megvalósításában is részt vesz a tanszék kutatócsapata.
A Kar régóta szoros kapcsolatot ápol a Continental Automotive Hungary Kft.-vel. Dr. Keszte Róbert, a cég ügyvezető igazgatója is itt szerezte meg diplomáját, valamint a doktori képzést is a Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki Kar doktori iskolájában, a Kandó Kálmán Doktori Iskolában végezte. Számos egykori Közlekkaros hallgató dolgozik a vállalatnál, sokan már egyetemi éveik alatt érdemi szakmai munkát végeztek a Continental-nál, később pedig képzett szakemberként helyezkedtek el a cégnél.