Menü Bezárás

Önvezető jármű mozgásprofil tervezési versenye KJK-s hallgatók számára

A Mérnökmisszió Alapítvány versenyt hirdet a BME Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki Karának hallgatói számára a REFORMula Challenge – Református Középiskolások és Egyetemisták Innovációs Versenyéhez kapcsolódva.

A verseny célja egy önvezető algoritmussal rendelkező virtuális robotversenyautó számára a leggyorsabb haladást lehetővé tevő mozgásprofil (ideális ív és sebesség) meghatározása és versenyhelyzetben való tesztelése. A beérkezett munkák a REFORMula Challenge innovációs verseny keretében (március 5-6.) egy kiterjesztett valóság alapú kari futam keretében bemutatásra és díjazásra kerülnek.

A feladathoz tartozó keretprogram, a technikai részleteket tartalmazó feladatkiírás és a segédvideó a verseny honlapján érhető el.

A feladat elkészítéséhez technikai segítséget Németh Balázs c. egyetemi docenstől lehet kérni a nemeth.balazs@kjk.bme.hu címen.

A feladat beküldésének határideje: 2021. február 28.

A beküldés módja: a létrehozott team1.txt fájlt e-mailben elküldeni a nemeth.balazs@kjk.bme.hu címre.

A verseny az Alapítvány szervezésében, a Kar és a jelen feladatkiíráshoz kapcsolódó „Tehetséggondozás és kutatói utánpótlás fejlesztése autonóm járműirányítási technológiák területén” (EFOP-3.6.3-VEKOP-16-2017-00001) projekt szakmai közreműködésével, az Innovációs és Technológiai Minisztérium, valamint a Miniszterelnökség támogatásával valósul meg.