Menü Bezárás

II. REFORMula Challenge a Műegyetemen

Március 5-én szombaton rendezik meg az Autonóm Rendszerek Nemzeti Laboratórium szakmai támogatásával, a REFORMula Challenge Innovációs Verseny II. Budapesti Nagydíját, amelyben középiskolás és egyetemista csapatok mérik össze ügyességüket, tudásukat és tervezői kreativitásukat. A versenyre a csapatok előzetesen két versenyszámmal készültek, amelyek a Nagydíjon kerülnek bemutatásra. Egyrészt koreográfiákat készítettek virtuális drónok számára, amelyek az általuk elképzelt módon fognak összehangoltan mozogni egy zenei alapra.

Másrészt, önvezető algoritmust dolgoztak ki kisméretű virtuális versenyautók számára, amelyek egy verseny keretében mérkőznek meg egymással, amiben nemcsak a technikai, hanem a csapatok hitéleti ismeretei is szerepet játszanak. A virtuális drónok és versenyautók a helyszínen a kiterjesztett valóság eszközei segítségével kerülnek megjelenítésre.

A Nagydíj a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem K épületének aulájában kerül megtartásra március 5-én 17:00-19:00 között. Köszöntőt mond a főtámogató Innovációs és Technológiai Minisztérium képviseletében Nagy Balázs stratégiai ügyekért felelős helyettes államtitkár, az egyetemi házigazda Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki Kar nevében prof. Varga István dékán. A verseny élőben közvetítésre kerül a szervező Mérnökmisszió Alapítvány Facebook oldalán.