Menü Bezárás

Megnyílt a Műegyetemi Látogatóközpont

Fotó: BME – Geberle Berci

Az elemi részecskéktől a világűrig címmel nyílt kiállítás a BME újonnan átadott látogatóközpontjában. A tárlat május 30-tól ingyenesen látogatható az egyetem K épületében.

„A BME hazai és nemzetközi viszonylatban is vezető felsőoktatási intézményként több mint két évszázada otthona azoknak a mérnököknek, közgazdászoknak, természettudósoknak, akik kutatásaikkal és találmányaikkal szakmai áttöréseket érnek el, valamint munkájukkal és szakértelmükkel napról napra hozzájárulnak a rendkívüli megoldásokat kívánó jövő formálásához. A BME Látogatóközpontban olyan kiállítást hoztunk létre, amelynek megtekintése a műegyetemi szakok iránt érdeklődő középiskolások, a külföldi vendégeink és a volt hallgatóink számára is élményt nyújt” – mutatta be a nem mindennapi tárlatot Czigány Tibor, a Műegyetem rektora.

Fotó: BME – Geberle Berci

2022. május 30-tól a BME Központi épületében ingyenesen látogatható kiállításon az egyetem nem mindennapi eredményeit, nemzetgazdasági jelentőségű képzéseinek hagyományait és innovációit mutatják be, méltó teret kínálva ezzel az itt végzett és a jelenlegi hallgatók kutatásainak prezentálásához.

Az elemi részecskéktől a világűrig című tárlattal az intézmény a fennállásának 240. évfordulóját, hazai és nemzetközi jelentőségű eseményekben bővelkedő történetét, kiemelkedő alakjait, valamint sikereit is ünnepli.

A BME Látogatóközpont hétfőtől péntekig reggel 6-tól este 9 óráig tekinthető meg a BME Központi épületének aulája mögötti folyosón megtalálható kiállítótérben (Budapest, 1111 Műegyetem rakpart 3., K épület, Mf 1-3.). További információk látogatóközpontról ide kattintva olvashatók.

Forrás: bme.hu

Fotó: Geberle B.