Menü Bezárás

Merjünk veszélyesen élni – átülni vagy nem átülni egy elektromos autóba?

Kollégáink, Csonka Bálint és Földes Dávid a Magyar Elektrotechnikai Egyesület podcastjában beszélgettek a közlekedés villamosításáról. Komplexen vizsgálták a témát kerékpártól a repülőig, városi, urbanizációs hatástól egészen a nyersanyag hiány problematikáig. Olyan kérdéseket feszegettek, amit eddig talán nem tudott, vagy nem akart a hallgató feltenni.

Érdemes kattintani:

Dr. Földes Dávid a BME Közlekedéstechnológiai és Közlekedésgazdasági Tanszékének tudományos munkatársa. PhD fokozatát közlekedéstudományból 2019-ben szerezte meg, disszertációjának címe: Innovatív közlekedési rendszerek és szolgáltatások fejlesztése. Disszertációjával elnyerte az European Fridriech-List díjat. Kutatásai során mikromobilitással, megosztott mobilitással, valamint az autonóm járművek szolgáltatásaival foglalkozik, különös figyelmet fordítva az utazói elvárásokra.

Dr. Csonka Bálint a BME Közlekedéstechnológiai és Közlekedésgazdasági Tanszékének tudományos munkatársa. PhD fokozatát közlekedéstudományból 2020-ban szerezte meg, disszertációjának címe: Elektromobilitási szolgáltatások tervezése. Kutatásai során megosztott mobilitással, közlekedés fenntarthatóságával és elektromobilitással, azon belül többek között közfelhasználói elvárásokkal, töltőtúra tervezéssel és töltésmenedzsmenttel foglalkozik.