Menü Bezárás

Sikerrel zárult a Jaguar-Land Rover és a Közlekkar közös szakmai napja

 

Zsúfolásig megtelt tegnap (május 8-án) az St épület tágas terme, ahol a hallgatók Nevijo Mance 45 perces előadására gyűltek össze. A Jaguar-Land Rover Hungary mérnökségi igazgatójának professzionális és egyben szórakoztató előadásában nagy szerepet kapott az Advanced Driver Assistance Systems avagy az ADAS. Mance prezentációjában rávilágított a legfontosabb globális folyamatokra, amelyek az előrejelzések szerint jelentős mértékben meghatározzák a jövő közlekedési és járműrendszereinek működését.

Nevijo Mance, a Jaguar-Land Rover Hungary mérnökségi igazgatója

Továbbá kiemelte az urbanizáció fontosságát, amely erőteljes hatást gyakorol a jövőbeni közlekedési igények alakulásárára. Emellett hangsúlyozta, hogy az elektromos meghajtások szerepe tovább fog növekedni, valamint azt is megemlítette, hogy középtávon a hidrogénmeghajtású járművek elterjedése prognosztizálható. A Jaguar-Land Rover cég a magasan automatizált járműfunkciók fejlesztése során igyekszik kiemelt figyelmet fordítani ezen tendenciák várható hatásaira.

Nevijo Mance előadását követően záporoztak a kérdések a közönség soraiból, majd kezdetét vette a J épület mögötti parkolóban tartott látványos járműbemutató. Az érdeklődő egyetemi hallgatók és kollégák kellemes tavaszi napsütésben járhatták körbe, ülhettek bele a kiállított luxusautókba. A jövő korszerű járműrendszereinek működésébe egy Range Rover, egy Defender és egy Evoque modell nyújtottak betekintést.

Nézd meg, mire képes a jövő Range Rovere:

Fotók: BME – Geberle Berci