Menü Bezárás

Az egykori közlekkaros hallgató ma Vietnám magas rangú kormánytagja

Nguyen Cao Luc a KJK Dékáni Hivatalában

Nguyen Cao Luc 1987-ben végzett Karunkon, ahol abban az időben több vietnámi hallgató is tanult. Nguyen Cao Luc egy év magyar nyelvtanulás után végezte el a gépészmérnöki szakunkon a vasútgépész szakirányú képzésünket. Ma magas kormányzati pozíciót tölt be, első miniszterhelyettes a vietnámi Miniszterelnökségen.

Szeretettel emlékezik egykori alma materére, a Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki Karra, ahova számos alkalommal visszatért már baráti látogatásra, legutóbb 2016-ban járt nálunk. Először korábbi tanszékére, a Vasúti Járművek és Járműrendszeranalízis Tanszéke látogatott el, itt egykori tanáraival, Dr. Balogh Vilmossal és Dr. Szabó Andrással, valamint tankörtárssal is találkozhatott. A beszélgetéshez telefonon csatlakozott korábbi osztályfőnöke Dr. Péter Tamás és tanára Dr. Sostarics György is. Ezután Karunk Dékáni Hivatalában folytatódott az ünnepi esemény, melynek során többek között megbeszélést folytatott Dr. Koczkáné Dr. Csiszár Emília Nemzetközi Rektorhelyettes Asszonnyal, Karunk dékánjával Dr. Varga Istvánnal, Dr. Mándoki Péter gazdasági dékánhelyettessel, Dr. Török Ádám tudományos és nemzetközi dékánhelyettessel.

A kép a 2016-os látogatás alkalmával készült a VJJT-n

A találkozón szóba került a két ország közötti vasúti témájú kapcsolatok fejlesztése, Vietnámban ugyanis jelenleg 350 km/órás sebességű közlekedésre alkalmas vasútvonal épül az észak–déli országrészben, amelynek a kivitelezéséhez évente sok – elsősorban vasúti szakirányú – mérnökre lesz szükség. Ez előrevetít több együttműködési lehetőséget Karunkkal és oktatóival.

A baráti hangulatú találkozón Dr. Csiszár Emília Rektorhelyettes Asszony felelevenítette, hogy a KJK-n abban az időben sok vietnámi hallgató volt, amikor Nguyen Cao Luc járt ide, de jelenleg is 35 diákunk van a távol-keleti országból.