Menü Bezárás

Idén is vár a KJK a BME Nyílt Napján!

Tervezd velünk a Nyílt Napot! A Közlekkar idén is izgalmas előadásokkal, laborlátogatásokkal és szakmai bemutatókkal várja az érdeklődőket november 24-én pénteken a BME Nyílt Napján!

Fél 10-kor az ST épület nagytermében Karunk dékánja, Dr. Varga István és a Hallgatói Képviselet elnöke, Schuck Dávid, mutatja be a Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki Kart.

Ezt követően délig előadásokat hallgathatsz a járműmérnöki, a közlekedésmérnöki, a logisztikai mérnöki, és a most induló angol nyelvű repülőmérnöki alapképzésünkről. Dr. Mészáros Ferenc oktatási dékánhelyettes előadásában a 2024-es felvételi szabályokról is pontos képet kaphatsz.

Az előadásokkal egyidőben több helyszínen, az ST épületen, és azon kívül, a J épületben és az előtte lévő parkolóban, valamint az L épület csarnokában is zajlanak majd laborfoglalkozások és szimulátoros bemutatók. Ha leginkább a közlekedésmérnöki pálya vonz, hallgathatsz előadást a BME Traffic Lab: Intelligens forgalomirányításról, de azt is kipróbálhatod szimulátoron, hogy hogyan kell a vasúti forgalmat irányítani, vagy részt vehetsz a jövő városi tereinek újratervezésében! Dr. Mándoki Péter, a Vasúti Járművek és Járműrendszeranalízis Tanszék vezetője pedig a vasút jövőjének világába kalauzol bennünket.

Ha a logisztikai mérnöki pályát fontolgatod, akkor is jó helyen jársz! Az L épület logisztikai csarnokában testközelből ismerheted meg a logisztikai rendszerek működését. Amennyiben a járműmérnöki hivatás vonz, a gyakorlatban is láthatod, hogyan működik a hőkamera, az endoszkópia és a gyorskamera. Betekintést nyerhetsz a Járműmechatronika, és annak automatizálásába, a fémek 3D nyomtatásába, a kutatás-fejlesztés szolgálatába állított számítógépes játékok és az önvezető járműveken végzett kutatások világába is.

Ha szárnyalnál, keresd a J épület laboratóriumában az Air Traffic Management célraszálló versenyét!

Ne bízd a véletlenre, állítsd össze a menetrendet! Itt találod a KJK részletes programját!

Várunk a BME Nyílt Napján, ahol idén sem marad el a nyereményjáték! 😉

Tervezd velünk a jövőt!