Menü Bezárás

Középiskolások részvételével, sikeresen zajlott le a 2023-as KJK TDK

Az idei év sikeres OTDK-s szereplése utána a novemberben megrendezett TDK-n is szép eredményeket ért el a Közlekkar.

A rendezvény a Robert Bosch Kft. és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem közös szervezésében valósult meg a tavaly átadott, 90 ezer négyzetméteres Bosch Budapest Innovation Kampuszon. A KJK TDK konferencián a hallgatók 36 dolgozattal vettek részt, összesen öt szekcióban. Ezen kívül  a BME Összegyetemi fenntarthatósági szekcióban egy dolgozatot, a közös GTK-KJK középiskolás szekcióban pedig két középiskolás dolgozatot mutattak be.

Markovics Benjámin első helyezést ért el “Postagalamb reload”, drónok avagy repülő robotok a jövő logisztikájában című munkájáért, konzulense Dr. Bóna Krisztián volt. Gábor Dénes különdíjban részesült Czibere Balázs, témavezetője Lindenmaier László, Seregi Bálint Leon Rektori különdíjat nyert, felkészítő tanára Dr. Ficzere Péter. Knáb István Gellért a Pro Progressio Alapítvány hallgatói díját és az Asura különdíját érdemelte ki, témavezetője Kővári Bálint. Péri Bence Péter AUDI különdíjat nyert, felkészítő tanára Dr. Bán Krisztián. Gujgiczer Dániel Tamás az Asura különdíját érdemelte ki, témavezetője Dr. Szabó Ádám volt.

Dr. Ficzere Péter Pro Progressio oktatói díjban részesült, Dr. Hörcher Dánielt pedig TDK Emlékplakettre javasolta a szervezőség.

Karunk szekciónként egy-egy hallgatót delegált, akik részt vehetnek az EELISA programban szervezendő nemzetközi hallgatói konferencián, és ott bemutathatják kutatási eredményeiket.

Az EELISA (European Engineering Learning Innovation and Science Alliance) egy európai egyetemi hálózat, amely a műszaki tudományok területén tevékenykedik. Célja az oktatás, kutatás és innováció terén való együttműködés erősítése az európai műszaki egyetemek között. Az EELISA program keretein belül a hallgatók számára lehetőség nyílik nemzetközi tapasztalatok szerzésére, külföldi egyetemeken való tanulásra vagy kutatásra.

Szívből gratulálunk a versenyzőknek, köszönjük a befektetetett munkát az összes résztvevő diáknak és felkészítő mentoraiknak!

 A részletes beszámoló itt található!

A 2025. évi, 37. OTDK-ra az idei konferencia alapján összesen 23 db dolgozat nevezhet. Az OTDK Műszaki Tudományi szekciója a Debreceni Egyetem Műszaki Karán kerül megrendezésre. Bátorítjuk hallgatóinkat, hogy már most keressék meg a számukra érdekesnek tűnő kutatási területet, és kérjenek segítséget oktatóinktól a téma kidolgozásához!

Erre találjátok a TDK-ról készült galériát!